Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder: ‘Het lijkt decadent, maar het is bittere noodzaak dat ik even wegga bij mijn gezin’

Kirsten Schilder: ‘Het lijkt decadent, maar het is bittere noodzaak dat ik even wegga bij mijn gezin’

Kirsten Schilder: ‘Het lijkt decadent, maar het is bittere noodzaak dat ik even wegga bij mijn gezin’

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Time-out

“Zullen we morgen met de kinderen naar speelpark Oud Valkeveen gaan?” Sinds er kinderen in ons leven zijn, vinden de meeste lunches of koppen koffie om bij te kletsen plaats in een (indoor) speeltuin of restaurant met ballenbak. Áls we elkaar al spreken, want zelfs bellen is lastig vanwege drukke schema’s en kinderen die het telefoongesprek verstoren. Dat klinkt misschien negatief, maar zo bedoel ik het niet. Dit is gewoon hoe het nu is, en dan is het des te leuker als met elkaar afspreken wél een keer lukt. Onze kinderen kunnen goed met elkaar overweg en het is bijzonder om zo veel met elkaar te kunnen delen, omdat we exact in dezelfde levensfase zitten.

Die middag lopen we met in totaal acht kinderen – twee verdedigers, acht aanvallers zou Nicks analyse zijn – door het restaurant van het pretpark, op zoek naar een tafel. Het vinden van een plek met negen stoelen en één kinderstoel is lastiger dan gehoopt. Gelukkig, met wat hulp van het lieve personeel is het gelukt! Nu kunnen we de afgelopen maanden rustig met elkaar doornemen. Denken we.

Eerst moeten de twee jongsten naar de wc, vervolgens krijgen de twee oudsten knallende ruzie en daarna duurt het nog bijna twintig minuten voordat er consensus is over wat we het beste voor de kinderen kunnen bestellen. Als we die hun gang laten gaan, bestellen ze namelijk het liefst een pannenkoek met chocopasta en patat met mayo eroverheen, afgetopt met een dame blanche. Verder hebben we gemerkt dat wespen sterk worden aangetrokken door poepluiers en dat kinderen soms halverwege een wachtrij rigoureus van gedachten veranderen en toch in een ándere attractie willen.

Levensbehoeften

Het is, kortom, geen overbodige luxe maar bittere noodzaak dat we er even met z’n tweeën tussenuit gaan, besluiten we. Normaliter zou het decadent voelen om maar liefst twee dagen tijd voor onszelf te nemen en de mannen op te schepen met de dagelijkse beslommeringen van het runnen van een gezin. Maar na dit doldwaze pretparkavontuur konden we er echt niet meer omheen. Zon, strand, stilte, tijd, rust, lekker eten en misschien zelfs wat alcohol, sangria bijvoorbeeld, om maar wat te noemen.

Lees ook
Kirsten Schilder: ‘In deze tijd, waarin we alleen maar verder van elkaar verwijderd raken’

Het zijn op sommige momenten in het leven van een vrouw, voor heel even, levensbehoeften. Diezelfde middag hebben we geboekt. We hebben het gewoon gedaan! Ik kan niet wachten om een tijdschrift te lezen in de zon zonder 42 keer per uur ‘mama, mama, mama, mama’ te horen. Ooit hadden we het idee om tien jaar vriendschap te vieren, maar dat is tijdens de afgelopen twee tropenjaren steeds op de lange baan geschoven. Dan vieren we toch gewoon twaalf jaar vriendschap? Het enige waar ik wel even op moet letten straks, is dat ik niet elk halfuur Nick ga facetimen omdat ik de kinderen zo mis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Bart Honingh