Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder: ‘Ik heb gewoon geen sport-DNA’

Kirsten Schilder: ‘Ik heb gewoon geen sport-DNA’

Kirsten Schilder: ‘Ik heb gewoon geen sport-DNA’

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Sporty Spice

Elk jaar in januari is er een enorme piek in het aantal sportschoolabonnementen. Het is verreweg de drukste maand in deze branche. Als je haast hebt en je schema binnen het uur wilt afwerken, kan het zijn dat er net iemand op het apparaat zit dat jij nodig hebt. Al in februari wordt een dalende lijn ingezet. Dit komt door de ‘goede-voornemens-sporters’, mensen die zich in het nieuwe jaar eens goed in de spiegel bekijken en helaas moeten concluderen dat het nu toch écht tijd is om actie te ondernemen. De kerstkilo’s zijn vaak de druppel(s) die de emmer doen overlopen.

Zo iemand ben ik niet. Een aantal jaren geleden ben ik er zelfs mee gestopt mezelf voor te nemen om meer te gaan sporten. Ik heb gewoon geen sport-DNA. Ik vind het niet leuk, heb de discipline er niet voor en ik heb het geluk dat als ik iets wil afvallen, dat meestal wel lukt door gewoon wat minder suiker te eten. Iets waar Nick me weleens om vervloekt. Hij sport vijf keer per week en zou graag willen dat ik af en toe met hem meeging, al was het maar voor de gezelligheid.

En hoe vaak heeft ie wel niet z’n frustratie geuit over dat als hij op fysiek gebied vooruitgang wil boeken, er allemaal complexe diëten aan te pas moeten komen: hoog in proteïnen, laag in koolhydraten, met voldoende vezels en meerdere maaltijden verspreid over de dag, aangevuld met extra shakes en supplementen. Het dieet van Kirsten? Komt ie, schrijf je mee? Minder suiker eten. Geloof me, bij mij mogen er als achtendertigjarige moeder van drie echt wel wat kilo’s af. Ik voel me heus niet altijd dermate comfortabel in m’n lichaam om op mijn Instagram-tijdlijn met bikinifoto’s te strooien. Maar overall is het zo dat de zoetekauw in mij doorgaans zorgt voor wat kilo’s te veel. Als ik die weet te temmen, gaat het vaak al weer iets meer de goede kant op.

Toch is er bij mij laatst ook iets gebeurd wat de boel veranderde. Een van de weinige sportieve activiteiten die ik wel kan waarderen, is wandelen met een vriendin. Aangemoedigd door het mooie nazomerweer had ik mijn vriendin Jenny geappt of ze in was voor een wandeling. Ik wist haarenthousiast te krijgen, ze ging in op mijn voorstel. We vertrokken rond half elf, zodat ik precies op tijd op het schoolplein zou kunnen staan om Jackie op te halen.

Lees ook
Kirsten Schilder: ‘Jongens, we houden een luizenfeest!’

Toen ik met rode konen in mijn hippe sportkostuum Jackie stond op te wachten om haar in m’n armen te sluiten, was haar reactie: “Mama, wat zijn dit nou weer voor kleren?” Mijn vierjarige dochter had mij kennelijk nog nooit in sportkleding gezien. Dit kon ik toch wel echt beschouwen als een teken aan de wand; het kon zo niet langer. Inmiddels heb ik mezelf voor-genomen dat het volgend jaar weer mijn goede voornemen zal zijn om meer te gaan sporten. Jezelf voornemen om je iets te gaan voornemen, dat is in elk geval een begin, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie: Bart Honingh