Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘Hoewel ik vaak iets voor Nick doe zonder eigenbelang en andersom, komt dit bij ons ook voor’

Kirsten: ‘Hoewel ik vaak iets voor Nick doe zonder eigenbelang en andersom, komt dit bij ons ook voor’

Kirsten: ‘Hoewel ik vaak iets voor Nick doe zonder eigenbelang en andersom, komt dit bij ons ook voor’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Zoete koek

“Voor wat, hoort wat. Aangezien ik – nu en dan op het naïeve af – geloof in de kracht van onvoorwaardelijke liefde, kan ik me niet altijd in dit gezegde vinden. Ik ben van mening dat het minstens zo vaak voorkomt dat iemand iets puur uit goedheid doet zonder daar direct iets voor terug te verwachten. Ook geloof ik dat je daar gelukkiger van wordt, van gewoon iets doen voor of iets geven aan een ander, ongeacht wat er in de toekomst tegenover wordt gesteld. Toch komt het in relaties voor dat er zaken of diensten tegen elkaar worden uitgewisseld. Steven Pont schreef hier een grappig en soms ook wel herkenbaar boek over: Alle liefde is economie. En hoewel ik echt vaak iets voor Nick doe zonder dat dat voor eigen gewin is, en omgekeerd, komt het natuurlijk in onze relatie ook weleens voor. Nick doet dit vaak op zo’n slimme manier dat ik het niet eens doorheb.”

“Afgelopen weekend hadden wij, dankzij een schoonmoeder met een hart van goud die even op onze kinderen wilde letten, ineens een uur of vier vrij in te vullen met z’n tweetjes. We kozen ervoor om zo snel mogelijk naar Amsterdam te vertrekken om daar heerlijk door de stad te slenteren. Zoals we dat eindeloos konden doen toen we nog geen kinderen hadden die na een uur wandelen vinden dat ze recht hebben op ijs of patat. Na een uurtje polste Nick voorzichtig iets bij mij: ‘Kirs, ik snap het echt hoor, als je het zonde vindt van onze spaarzame uurtjes in de stad, maar hier in de buurt zit zó’n goeie barbier, waar ik straks terecht zou kunnen om mijn baard even te laten bijwerken.’ Tja, Volendam is een halfuurtje rijden, dus dat zou inhouden dat ik van de netto drie uur die we in de stad hadden, algauw zo’n drie kwartier door de leesmap van de barbier zou bladeren. ‘Ik heb anders wel een leuk idee voor daarna,’ vervolgde hij. ‘Wist je…’ – zo begint hij echt irritant vaak een zin – ‘…dat hier in de buurt een winkel zit waar ze maar één soort koekje verkopen? Er staan rijen voor de deur en voor veel toeristen is het echt een hotspot als ze in Amsterdam zijn.’”

Lees ook
Kirsten: ‘Ik realiseer me dat ik iets kan leren van dat vijfjarige meisje tegenover Jackie’

“Nu moest ik snel schakelen. Als een winkel genoeg heeft aan één koekje in z’n assortiment, moet dat iets héél bijzonders zijn. En het leek me vrij onwaarschijnlijk dat als ik Nick deze me-time for men door de neus zou boren, hij me dan nog de naam en het adres van deze mysterieuze trekpleister zou geven. Maar ik zou me toch zeker niet laten afschepen met een zoethoudertje?! Hij dacht toch niet dat ik alles zou doen voor een koekje? Maar ja, wat nou als de textuur, de bite, echt de levensveranderende ervaring waren die ik ervan verwachtte? Lang verhaal kort: na veertig minuten bladeren door tijdschriften stonden we in de pittoreske koekwinkel van Van Stapele. Hoe het smaakte? Naar onvoorwaardelijke liefde.”

Meer Kirsten? Iedere maand komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 18-2021. Deze editie ligt van 5 t/m 11 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Daniël O’Conner