Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder: ‘ik ben denk ik geen vaste-plek-vrouw’

Kirsten Schilder: ‘ik ben denk ik geen vaste-plek-vrouw’

Kirsten Schilder: ‘ik ben denk ik geen vaste-plek-vrouw’

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Kwijt

“Leg dat soort dingen nou op een vaste plek neer!” Nick roept het al zestien jaar lang tegen me. Hij heeft natuurlijk gelijk. Met belangrijke spullen zoals een huissleutel, autosleutel of portemonnee, dingen die je vaak nodig hebt en pas pakt als je weg wilt gaan en dus haast hebt, is het natuurlijk wel lekker als je niet hoeft te zoeken en weet waar ze liggen. Toch heb ik dit advies nog altijd niet ter harte genomen. Mijn autosleutel zit altijd in de jas of tas die ik de laatste keer droeg – welke tas was dat ook alweer? Of had ik ‘m nou toch in mijn jas gedaan? Ik heb het zelfs een keer gepresteerd om een autosleutel helemaal weg te toveren.

Nooit meer teruggezien, zelfs niet in de speciale Volendamse facebookgroep voor gevonden voorwerpen. Overigens is een briljante tip voor mensen die met dezelfde problematiek worstelen om tiles, chipolo’s of airtags aan te schaffen: bluetooth trackers die je aan dingen die je vaak kwijtraakt kunt koppelen om ze zo makkelijker op te sporen.

Onlangs heb ik bedacht dat het na zestien jaar wel een keer tijd wordt om me deze nuttige gewoonte eigen te maken. Al was het alleen maar voor Nick, die de dingen altijd binnen luttele seconden te pakken heeft. Zo voorzie ik verjaardagstaarten altijd van een cijferkaarsje. Die koop ik dan een paar weken voorafgaand aan de grote dag zelf.

Verstopplek

Ook nu, in de aanloop naar Julians verjaardag, had ik keurig twee weken van tevoren het cijfer 9 aangeschaft. Ik besloot dat ik het niet zou kwijtraken. Ik zou het op een plek leggen waar ik voortaan ook andere belangrijke spullen zou gaan bewaren. Een plek in huis, buiten bereik van de kinderen, die enkel en alleen de bestemming zou hebben om belangrijke spullen neer te leggen. Waar geen andere dingen op konden worden gelegd, waardoor deze essentiële voorwerpen aan m’n blikveld onttrokken zouden kunnen worden. En dat vond ik! Ik herinner me nog dat ik heel trots was toen ik zo’n plek had ontdekt en het cijfer 9 er met een gerust hart achterliet. Waar die plek is? Ik heb geen flauw idee meer! De plek is blijkbaar zo goed verborgen en beschermd tegen al het logistieke geweld van een gezin met drie kinderen, dat ik hem niet meer kan terugvinden.

Lees ook
Kirsten Schilder: ‘Ik bleek in Nikki’s planning al niet meer nodig’

Gelukkig heb ik het op de ochtend van Julians verjaardag provisorisch kunnen oplossen omdat ik nog negen afzonderlijke verjaardagskaarsjes op voorraad had. Die horen bij mijn ‘noodgevallen-voor-moeders-met-drie-kinderen-kit’, net zoals vallen-en-stotencrème, prikweg, pleisters met superhelden erop en vitaminetabletjes met fruitsmaak die ook als placebo zijn in te zetten. Natuurlijk telt dit niet, aangezien deze locatie in het huis slechts één keer als ‘vaste plek’ heeft gefungeerd. Maar toch, ik ben denk ik geen vaste- plek-vrouw. Wellicht ben ik veel te bohemien en heb ik meer creatieve vrijheid nodig. Dan raak je nou eenmaal af en toe iets kwijt. Toch Nick? Dat loslaten van materiële zaken is vast ook goed voor mijn spirituele ontwikkeling. Dus heb ik mijn autosleutel gewoon weer in mijn tas gedaan. Of zat ie nou in m’n jas?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Bart Honingh