Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘Met trillende stem, en wat gesnotter, antwoordde ik dat ik er maar al te graag bij wilde zijn’

Kirsten: ‘Met trillende stem, en wat gesnotter, antwoordde ik dat ik er maar al te graag bij wilde zijn’

Kirsten: ‘Met trillende stem, en wat gesnotter, antwoordde ik dat ik er maar al te graag bij wilde zijn’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Robijnen huwelijk

“Mijn vader is een van de meest romantische mannen die ik ken. Na 38 jaar was ik er toch wel van uitgegaan dat ik hem door en door kende. Dat er een kant van hem is die ik nog nooit had gezien, bleek op de trouwdag van mijn ouders. En dat na 45 jaar samenzijn. Sorry Nick, niks ten nadele van jou.”

“Afgelopen juni vierden mijn ouders hun robijnen huwelijk. Veertig jaar geleden gaven zij elkaar het ja-woord in het stadhuis midden op de Grote Markt in Haarlem. Dat een bezoek aan deze plek emotioneel zou zijn, had ik zeker verwacht, maar dat ook ik daarbij aanwezig mocht zijn, was voor mij een enorme verrassing. Ik had net het avondeten opgezet toen mijn vader belde. Nadat ik opnam, hoorde ik hem alleen zeggen: ‘Kiek, met papa (mijn ouders noemen mij nog steeds bij mijn koosnaam Kiki), wat gaan jullie zaterdag doen?’ Nog voordat ik kon antwoorden, werd de verbinding verbroken.”

“Niet veel later belde hij me terug. ‘Ja, sorry hoor, je moeder kwam binnen en ik wil echt niet dat ze mij met jou hoort praten. Ik heb namelijk een verrassing voor haar geregeld. Zoals je weet, is aanstaande zaterdag onze trouwdag. Mama denkt dat wij alleen gaan lunchen in een restaurant dat uitkijkt op onze trouwlocatie. Wat zij niet weet, is dat ik een rondleiding heb geregeld ín het stadhuis. Precies op het tijdstip dat wij trouwden, mogen we naar binnen. Nu vraag ik me af of jij daar ook bij aanwezig kunt zijn. Ik vind het wel heel erg bijzonder als wij jou kunnen laten zien hoe onze bruiloft verliep. Ik was namelijk wel op jouw bruiloft, maar jij niet op de mijne! Ik wil heel erg graag dat jij hierbij bent.'”

‘Als kind heb ik wel honderd keer het trouwalbum van mijn ouders bekeken’

“Even was het stil… ‘Kiek! Ben je er nog?’ En of ik er nog was. Ik was alleen druk bezig met het wegslikken van mijn opkomende tranen.”

“Met trillende stem, en wat gesnotter, antwoordde ik dat ik er maar al te graag bij wilde zijn. Ik weet niet wat het was dat mij zo raakte. Was het de verrassing voor mijn moeder of waren het de woorden waarmee hij afsloot? Als kind heb ik wel honderd keer het trouwalbum van mijn ouders bekeken. Fascinerend vond ik het om mijn moeder in een bruidsjurk te zien en mijn vader als Mr. Charming met een bruidsboeket van rode rozen en gipskruid achter zijn rug. Een boeket dat hij jaarlijks op deze voor hen speciale datum aan mijn moeder geeft.”

Lees ook
Kirsten: ‘Elke week maakt Jackie een opmerking over haar afwezigheid op onze trouwfoto’s’

“Die zaterdagmiddag stonden Nikki en ik op de trappen voor het zaalgebouw van het stadhuis te wachten toen mijn ouders kwamen aanlopen. Het gezicht van mijn moeder sprak boekdelen. De combinatie van onze aanwezigheid en de rondleiding door de trouwzaal zorgde voor een unieke kans om een aantal trouwfoto’s opnieuw te maken. Met Nikki en ikzelf als eregasten. Iets wat ik misschien nog wel het bijzonderst vond.”

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 29-2021. Deze editie ligt van 21 t/m 27  juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Daniël O’Conner