Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder: ‘Daar kreeg ik van Nick mijn allereerste zoen. En niet op mijn wang’

Kirsten Schilder: ‘Daar kreeg ik van Nick mijn allereerste zoen. En niet op mijn wang’

Kirsten Schilder: ‘Daar kreeg ik van Nick mijn allereerste zoen. En niet op mijn wang’

Kirsten Schilder (36) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen, Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). Vanaf juni schrijft ze in Flair wekelijks over haar leven.

Eerste date

“Zondag 18 september 2005 stortte het ’s avonds van de regen. Althans, in Volendam. Ik herinner me dat, niet geheel toevallig, nog heel erg goed. Die avond had ik als tweeëntwintigjarige een uur voor de spiegel gestaan in mijn slaapkamer in mijn ouderlijk huis in Monnickendam. Geen idee wat ik die avond aan zou moeten trekken. Overal lagen kledingstukken op de grond die ik net niet mooi genoeg vond. Het was een mooie zomermiddag geweest en ik was nog niet zo lang geleden teruggekomen van een zonnige vakantie waardoor ik nog een lekker kleurtje had. Een lichte, strakke spijkerbroek met een wit shirtje leek mij perfect voor mijn allereerste officiële date met Nick.

Ongemakkelijk

Nadat ik mijn haar zo steil mogelijk had gemaakt, stapte ik in de auto om precies op tijd aan te komen in het centrum van Volendam. Terwijl ik mijn tien jaar oude, oorspronkelijk rode, maar verkleurde Opel Corsa parkeerde, zag ik Nick aan komen fietsen. Nog een beetje ongemakkelijk begroetten we elkaar. De week daarvoor hadden we een… ik noem het maar even een onofficiële date.

Subtiele kus

We waren snel iets gaan drinken op de dijk. Toen merkte ik al dat ik deze jongen toch wel erg leuk begon te vinden. Nadat ik hem thuis afzette, Nick had nog geen auto, gaf hij mij een subtiele kus op mijn wang. Op mijn wang… Daarmee liet hij me even een partij in het ongewisse! Vond hij mij soms niet leuk?

‘Zelfs nadat de ober de rekening had neergelegd, raakten we niet uitgesproken over Lodewijk XVI en zijn Marie Antoinette’

Een aantal dagen daarna kwam daar het verlossende berichtje. Of ik soms zin had om samen iets te gaan eten. Nick had gereserveerd bij Spaander, een mooi restaurant waar ik nooit eerder was geweest. Niet wetende dat dat hotel elf jaar later onze bruiloftslocatie zou worden! Het eten was heerlijk en ons gespreksonderwerp was Napoleon. Niet superromantisch, maar voor mij zeer van belang.

Napoleon

In die tijd was maandag mijn stagedag. Ik zat in mijn laatste jaar van de Ipabo en de groep acht-leerlingen van een basisschool in Amsterdam-Noord vielen op maandag onder mijn hoede. Aangezien mijn lessen over Napoleon zouden gaan, was mijn enige voorwaarde voor onze date dat het niet te laat zou worden óf dat Nick mij alles over dit onderwerp zou moeten vertellen. Wat ik toen nog niet wist, was dat Nick dat laatste zonder enig probleem en zelfs zonder enige voorbereiding zeer overtuigend kon doen. Het werd later en later. Zelfs nadat de ober de rekening had neergelegd en Nick die onmiddellijk weggriste om hem te gaan betalen, raakten we niet uitgesproken over Lodewijk XVI en zijn Marie Antoinette.

Lees meer
Kirsten Schilder is Flair’s nieuwe columnist: ‘Nick? Die spreek ik wel tijdens m’n lunchpauzes’

Grote paraplu

Pratend over haar bijzondere reputatie wilden we via de dijk teruglopen naar mijn auto. Inmiddels was het gaan regenen. Het was vochtig genoeg om mijn haar in een mum van tijd te ‘ontsteilen’. Gelukkig verkocht een van de nog geopende winkels paraplu’s. Nick kocht de grootste die er te koop was, we moesten er tenslotte met z’n tweeën onder. Ik was allang blij dat mijn witte shirtje op deze manier droog bleef…

Allereerste zoen

Nick stelde voor om nog een rondje om de haven te lopen. Maar wat bleek: op de plek waar de boten de haven binnenvaren, liep ons pad natuurlijk dood. Dit zorgde ervoor dat wij daar op zondagavond laat, in de stortregen, onder een toch iets te kleine paraplu even stopten onder het prachtig verlichte Mariabeeld. Daar kreeg ik van Nick mijn allereerste zoen. En niet op mijn wang.”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 27. Deze editie ligt vanaf 1 juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wie weet er een leuke caption? ??

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

?Vaderdag bij de fam. Schilder?Hoe vieren jullie Vaderdag?

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder) op

Beeld: Bart Honingh