Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten over de vaste filmavond met het gezin: ‘Inmiddels kijken Nick en ik er meer naar uit dan onze kinderen’

Kirsten over de vaste filmavond met het gezin: ‘Inmiddels kijken Nick en ik er meer naar uit dan onze kinderen’

Kirsten over de vaste filmavond met het gezin: ‘Inmiddels kijken Nick en ik er meer naar uit dan onze kinderen’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Yes day

“Aankomend weekend is het weer Moederdag! Dit jaar ben ik degene die de kinderen gaat verrassen, geïnspireerd door een wel heel ouderonvriendelijke film. Op vrijdag is het bij ons áltijd filmavond met chips, althans, als de kinderen er tijd voor hebben. Het is inmiddels zo dat Nick en ik er meer naar uitkijken dan onze kinderen. Als het mooi weer is verkiezen zij met hun vriendjes buiten spelen boven een film kijken met hun ouders. Geef ze eens ongelijk.”

“Afgelopen vrijdag was dat dus niet het geval. Integendeel, zowel Nikki als Julian had een aantal vriendjes en vriendinnetjes gevraagd om bij ons een film te komen kijken. Nikki’s vriendin had een goede filmtip: Yes day. De titel klonk erg positief, iedereen stemde ermee in. Dus zaten wij, te midden van zeven kinderen, onderuitgezakt met een bakje chips naar de één uur en zesentwintig minuten durende film te kijken waarin het geduld van het knappe stel Allison (Jennifer Garner) en Carlos (Edgar Ramirez) meer dan eens op de proef wordt gesteld. Ze worden namelijk ongevraagd door hun oudste dochter uitgedaagd een ‘yes day’ te houden: op elke vraag die hun kinderen stellen, moet het antwoord een dag lang ‘yes’ zijn.”

Lees ook
Kirsten: ‘Hoewel ik vaak iets voor Nick doe zonder eigenbelang en andersom, komt dit bij ons ook voor’

“Tijdens het kijken werd ik best benieuwd hoe zo’n dag bij ons thuis zou verlopen. Het eerste wat ik waarschijnlijk zou moeten doen, is inbreken bij Monkey Town. Jackie heeft de afgelopen maanden zo vaak gevraagd of we hier weer een keer heen kunnen. En hoewel ze heel goed lijkt te weten wat ‘cohona’ is, vergeet ze kennelijk dat Monkey Town daardoor al enige tijd is gesloten. Op zoek naar de koevoet dus. Daarnaast zou ik vijftig keer op m’n snufferd gaan omdat Nikki net nieuwe skeelers heeft en wil dat ik met haar meega op een dertig kilometer lange skeelertocht, terwijl ik dat, vanwege mijn zwakke enkels, helemaal niet kan.Verder zou ik een middenklasse auto kunnen kopen van het geld dat ik aan LOL-poppen, fidget toys en Playstation games kwijt zou zijn. Ook zouden we ontbijten, lunchen en dineren bij McDonald’s en zou de hele tuin vol staan met springkussens en veertig kinderen uit de buurt. En om de dag af te sluiten zou ik tot diep in de nacht FIFA spelen met Julian. Ook echt iets voor mij. Misschien zou ik er dan nog goed mee wegkomen, het zou namelijk ook kunnen dat we al vroeg op de dag koers zouden zetten naar Parijs, om daar over de hekken van een gesloten Disneyland Parijs te klimmen. Áls we al zouden aankomen, want misschien zou Nick door het “Harder! Harder! Harder!” dat van de achterbank zou klinken, al snel van de weg worden geplukt.”

“Nu ik dit zo opsom, denk ik eigenlijk toch niet dat een ‘yes day’ in de praktijk een heel goed idee is. Het is een briljante brainwave van een scriptschrijver in L.A. voor een film, maar vooralsnog houden wij het op Moederdag nog even op een ‘maybe yes day’.”

Meer Kirsten? Iedere maand komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 19-2021. Deze editie ligt van 12 t/m 19 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Daniël O’Conner