Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘Mijn mismoedige gevoel van die ochtend bleek totaal misplaatst’

Kirsten: ‘Mijn mismoedige gevoel van die ochtend bleek totaal misplaatst’

Kirsten: ‘Mijn mismoedige gevoel van die ochtend bleek totaal misplaatst’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Coronaverjaardag

“Afgelopen maandag was het feest in huize Schilder! Op Jackie’s aftelkalender werd ’s ochtends vroeg meteen op het laatste vakje een sticker met glitters geplakt. Voor ons stond onze prachtige vierjarige kleuter, met een smile van oor tot oor. Ik moet zeggen dat ik dit jaar, in tegenstelling tot het vorige, veel meer kan genieten van deze dag.”

“Zestien maart tweeduizendtwintig. De eerste schooldag die uiteindelijk geen schooldag zou zijn. De dag waarop vrijwel elke Nederlander voor het eerst kennismaakte met de term ‘homeschooling.’ Met het gehannes met verschillende wachtwoorden voor educatieve sites, met Teams-vergaderingen waarbij ofwel de microfoon, ofwel de camera het niet deed en als dat eindelijk allemaal werkte, de bluetooth van de koptelefoon dienst weigerde. Ik kan niet ontkennen dat ik allesbehalve blij was met die eerste week, helemaal omdat we die afsloten met een primeur: een kinderverjaardag in coronatijd. Iets waar ik, als bday-zilla, even mijn weg in moest vinden.”

‘Jackie liep met haar verjaardagskroon en in haar tutu dansend door het huis’

“Vlak voor het afsluiten van die eerste thuiswerkweek kreeg Nick een berichtje van William Rutten, een bekende Nederlandse fotograaf. Hij was bezig met het opzetten van een bijzonder project. Hij wilde bekende gezinnen fotograferen tijdens de thuisisolatie en met de campagne ‘Corona treft ons allen, het discrimineert niet’ mensen aansporen thuis te blijven. Hij vroeg aan Nick of hij in het weekend een foto van ons als gezin mocht maken tijdens deze lockdown.”

“Maar liet dat nou net hét weekend zijn waarin wij Jackie’s derde verjaardag vierden. Een eerste verjaardag zonder visite, hapjesschalen, pannen met soep en cadeautjes. Dat deze manier van het vieren van verjaardagen gedurende 2020 de nieuwe vorm zou zijn, wisten we natuurlijk nog niet. Jackie’s verjaardagskroon hadden we, net als haar verjaardagstaart, al klaarstaan. Een taart voor vijfentwintig personen, die ik voor de aankondiging van de lockdown al had besteld. Ik had er niet meer aan gedacht de bestelling coronaproof te maken.”

“Na het maken van die foto hebben we er met ons gezin een groot feest van gemaakt. We hebben geluncht met taart en maakten daarna buiten een prachtige wandeling. Bij thuiskomst hingen er cadeautjes van de familie aan het hek. Elke keer als de bel ging rende Jackie naar de voordeur, want dat betekende meer cadeaus! En dat verspreid over de hele dag. Jackie vond het heerlijk; ze liep met haar verjaardagskroon en in haar tutu dansend door het huis. Mijn mismoedige gevoel van die ochtend bleek totaal misplaatst. Ze had helemaal niks door van het wegblijven van de visite.”

Lees ook
Kirstens jongste dochter gaat bijna naar school: ‘Ik mis een soort handleiding voor moeders’

“Inmiddels, na een jaar te hebben geoefend, moet ik zeggen dat ik mijn weg wel heb gevonden in het vieren van coronaproof verjaardagen. Zolang de slingers maar hangen, de ballonnen op de trap liggen en wij met het gezin samenzijn, hebben onze kinderen het ultieme verjaardagsgevoel. Het enige nadeel is dat de foto’s dit jaar een stuk minder mooi zijn, omdat mama ze zelf maakt. Of William moet van plan zijn een ‘life after the lockdown’-serie te maken. In dat geval houden wij ons aanbevolen. Ik hoop dat hij Flair leest.”

Meer Kirsten? Elke twee weken komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 12-2021. Deze editie ligt vanaf 24 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Fotografie: Bart Honingh | Styling: Elise Verhoeven | Visagie: Linda Huiberts