Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Het achtervolgt Kirsten al jaren overal waar ze gaat, maar het is genoeg geweest: ‘Mijn wraak zal zoet zijn’

Het achtervolgt Kirsten al jaren overal waar ze gaat, maar het is genoeg geweest: ‘Mijn wraak zal zoet zijn’

Het achtervolgt Kirsten al jaren overal waar ze gaat, maar het is genoeg geweest: ‘Mijn wraak zal zoet zijn’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Zoete wraak

“Een kinderverjaardag vieren in deze tijd vergt nogal wat organisatieskills. Vanwege de maatregel om (toen) maximaal twee personen per dag uit te nodigen, hebben wij er een verjaardagsmidweek van gemaakt. Ondanks dat ik echt ontzettend hou van het organiseren van feestjes, vond ik dit coronaproof feestje een hele opgave. Niet vanwege het aantal gasten, maar vanwege het aantal koffie- en taartmomenten. Elke dag als er visite kwam, was ik van mening dat ik het als gastvrouw niet kon maken om niet gezellig aan te schuiven en iets lekkers mee te eten.”

“Op de laatste dag dat we Nikki’s verjaardag vierden, kwam mijn vriendin op visite die met haar opleiding gericht bezig is met hormonen en voeding. Ik luisterde geboeid naar haar kennis over het eten van geraffineerde suikers en kwam tot de conclusie dat wij beiden veel te veel suiker binnenkregen. Natuurlijk wist ik dat het overmatig eten van suiker kan zorgen voor darmklachten, vermoeidheid, overgewicht en ga zo nog maar even door, maar dat was nou net niet waar ik aan had gedacht de afgelopen weken. Allesbehalve.”

‘Ineens viel alles op z’n plek’

“Vol goede moed startte ik daarna mijn eerste ‘geraffineerde suikervrije dag’. En met succes. Ondanks een lichte hoofdpijn voelde ik me fitter dan de dagen ervoor. Op de derde dag merkte ik dat ik er meer moeite mee kreeg en begon ik alweer met het zoeken naar excuses om mijn voornemens te slim af te zijn – iets wat me doorgaans zonder moeite lukt. Dat ene broodje hagelslag kon niet zo veel kwaad en een warme chocomelk na een lange wandeling hoorde er een beetje bij. Toch sloeg ik me er, zo goed en zo kwaad als het ging, redelijk doorheen. Totdat ik afgelopen weekend het huis uitliep en bijna tegen een auto aan botste die pontificaal voor onze deur geparkeerd stond.”

“Ineens viel alles op z’n plek. Ik heb geen ongezonde, bijna compulsieve aantrekkingskracht tot suiker, maar suiker heeft een obsessie voor mij. Zoetigheid achtervolgt me al jaren overal waar ik ga. Als ik naar een verjaardag ga, duikt-ie ineens voor m’n neus op, vermomd als schaaltje M&M’s. Als ik tijdens de zwemles van de kinderen een uurtje niets te doen heb, zwaait-ie me ineens toe in de gedaante van een Mars-reep in een automaat, en als ik net heb gesport, komt-ie daarna opdagen als stuk appeltaart dat m’n moeder meeneemt.”

Lees ook
Kirsten: ‘Zichtbaar geraakt door het mooie gebaar, open ik het doosje’

“En nu ik resoluut heb besloten dat ik afscheid neem van geglazuurde troostmomentjes en broodnodige en vooral verantwoorde fairtrade choco-serotonine shotjes, komt-ie me thuis opzoeken. Pal voor m’n deur. Suikerstalking! Zodat ik het huis niet kan verlaten of onmiddellijk in de verleiding word gebracht. Ik vraag me af of iemand al eens straatverbod heeft aangevraagd voor de banketbakker. Onder het genot van een chocoladetaartje ga ik eens brainstormen hoe dit aan te pakken. Mijn wraak zal zoet zijn!”

Meer Kirsten? Elke twee weken komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 08-2021. Deze editie ligt vanaf 24 februari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Bart Honingh | Styling: Elise Verhoeven | Visagie: Linda Huiberts