Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder: ‘In deze tijd, waarin we alleen maar verder van elkaar verwijderd raken’

Kirsten Schilder: ‘In deze tijd, waarin we alleen maar verder van elkaar verwijderd raken’

Kirsten Schilder: ‘In deze tijd, waarin we alleen maar verder van elkaar verwijderd raken’

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Ons eigen boek

Als ik iets graag doe om te ontspannen, om even tot mezelf te komen als de kinderen naar school of sport zijn, is het op de bank neerploffen en een boek openslaan. Dit zijn ook de enige momenten waarop zoiets kan. Ooit zag ik een hilarische cartoon van een moeder die door drie kinderen werd belaagd, met daaronder de tekst: ‘Als je wilt dat je kinderen je bespringen, continu je aandacht blijven vragen en mama blijven roepen, is het enige wat je hoeft te doen op de bank plaatsnemen en een boek openslaan.’ Het is eigenlijk verbazingwekkend dat er in dit razendsnelle, vluchtige, prikkelrijke digitale tijdperk nog altijd zo veel boeken worden verkocht. De branche heeft aan mij in elk geval een trouwe klant.

Tegenwoordig zijn het vaker e-books (makkelijker mee te nemen) en luisterboeken (praktisch in de auto) en vindt mijn letterconsumptie in iets minder hoog tempo plaats vanwege ons drukke gezin, maar o, wat lees ik graag. Fictie, non-fictie, magazines en op z’n tijd gaat zelfs een boeketroman er wel in. Dat is altijd zo geweest. Toen ik klein was, werd er bij ons thuis elke avond voorgelezen. Ik koester dierbare herinneringen aan de kinderboeken van bijvoorbeeld Dick Laan.

Door deze gegevens bij elkaar op te tellen, ontstond een idee. Zou het niet mooi zijn om iets te creëren waardoor moeders offline, op de ouderwetse, analoge manier, iets samen kunnen doen met hun kind, waarbij ook herinneringen worden gemaakt en vastgelegd? Om precies te zijn ontstond het idee toen ik Jill Schirnhofer leerde kennen, en wij een vlog maakten voor Flair TV waarin ze een poging deed mij te leren tekenen.

Making memories

Inmiddels is er ruim een jaar overheen gegaan en hebben Jill en ik talloze zaterdagen en doordeweekse middagen samen schrijvend doorgebracht. Zijn er honderden latte macchiato’s en baklava’s doorheen gegaan. Hebben we een fortuin aan beltegoed opgebeld en is het feit dat een bedrijf als Zoom zo veel meer waard is geworden, voor een groot deel te danken aan Jill en mij. Maar vanaf deze week is het zover: ons boek Making memories is uit!

Het is een invulboek voor moeder en kind, waarin zowel mama’s jeugdherinneringen als de belevenissen van haar kind worden gebundeld. Het boek zit boordevol vragen, creatieve spelletjes en leuke opdrachten, die ervoor zorgen dat moeder en kind nog meer over elkaar te weten komen. Het is – als je mijn onpartijdige mening wilt horen – de nuttigste en waardevolste tijdsbesteding die je met je kind kunt hebben. Hoe mooi is het om even niet met schermpjes bezig te zijn en samen aan iets te werken waardoor je elkaar beter leert kennen? Hoe mooi is het dat je onverwachte kanten van elkaar ziet en om later iets te kunnen inzien wat je verrast, doet glimlachen en ontroeren?

Lees ook
‘Onze’ columnist Kirsten Schilder brengt boek ‘Making memories’ uit voor moeder en kind

Het is nog een beetje onwerkelijk voor Jill en mij, maar het boek is er! Ik hoop dat de moeders en kinderen die ermee aan de slag gaan veel plezier zullen hebben. Dat mensen in deze tijd, waarin we alleen maar verder van elkaar verwijderd dreigen te raken, naar elkaar toe groeien. Daar zal ík later mooie herinneringen aan hebben.

Het invulboek van Kirsten Schilder en Jill Schirnhofer ligt in de boekhandels en is te koop voor €17,99. Making memories is voor moeder en kind vanaf 6 jaar. Ren snel naar de winkel en bemachtig die van jou!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Bart Honingh