Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘Er is nog geen dag geweest dat onze onzichtbare hond een uitlaatbeurt moest overslaan’

Kirsten: ‘Er is nog geen dag geweest dat onze onzichtbare hond een uitlaatbeurt moest overslaan’

Kirsten: ‘Er is nog geen dag geweest dat onze onzichtbare hond een uitlaatbeurt moest overslaan’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Nieuw gezinslid

“Zes weken willen we dit als gezin volhouden en we zijn al op de goede weg. Uit de appjes die we van onze buren ontvangen, kunnen we opmaken dat het kennelijk opvalt dat we een keer of vier per dag een wandeling maken door het park.”

“We willen namelijk een hond, de kinderen en ik. Nick is nog een beetje sceptisch. Dat snap ik maar al te goed. Het is mijn eigen schuld, had ik vorig jaar op vier december maar niet met een pasgeboren cavia op mijn arm de dierenwinkel uit moeten komen. Lang verhaal kort: deze huisdieren zijn voor Nikki en Julian geen succes, de cavia was niet tam te krijgen en na drie weken zat zowel de cavia als ik onder de schurft. Een cavia als surrogaat-hond werkte dus totaal niet in mijn voordeel. Maar na het jarenlang koesteren van een stille wens, zijn we tot een besluit gekomen: we gaan ervoor!”

“Voordat we overgaan tot het verwelkomen van ons nieuwe gezinslid, willen we ons natuurlijk wel optimaal voorbereiden. Een van de dingen waar we zeker aan zullen moeten wennen, is het grote aantal uitlaatmomenten dat ons te wachten staat. Ik heb me laten vertellen dat de levensverwachting van een hond, als je geluk hebt, namelijk rond de achttien jaar ligt. Dus voordat we overgaan tot aanschaf, willen we onze kinderen vast bewust maken van de verantwoordelijkheden die het hebben van een hond met zich meebrengt. Daarom zijn we vier weken geleden begonnen met het uitlaten van onze onzichtbare hond. Bewust niet in de zomermaanden, dan is het weer veel te aangenaam. Aan de keukenmuur hangt een schema met onze namen, vier keer per dag moet een van ons net doen of ie een hond uitlaat, om vervolgens een kruisje achter zijn of haar naam te zetten. Elke ochtend, nadat Nikki en Julian klaar zijn om naar school te gaan, lopen ze samen de ochtendronde. Zelfs als de regen met bakken uit de lucht komt, sputteren ze niet tegen.”

“Direct na school snelt Nikki naar huis om de late middagronde te lopen en weer een kruisje achter haar naam te zetten. De vroege middagronde lopen Jackie en ik dagelijks en de wat langere avondronde neemt Nick voor zijn rekening. Zelfs als het hagelt, het stormt of ijskoud is, worden de uitlaatmomenten keurig gelopen en afgevinkt.”

Lees ook
Kirsten: ‘Omdat er weinig te beleven is voor de kids, stond ‘paaseitjes verstoppen 2.0′ op het programma’

“Ik moet zeggen dat ik enorm onder de indruk ben van de wils- en daadkracht van ons gezin. Er is echt nog geen dag geweest dat onze onzichtbare hond een uitlaatbeurt moest overslaan. Nu snap ik wel dat het allemaal nieuw is en dat, als onze hond er straks is en er geen weg meer terug is, Nick en ik er vast vaker voor zullen opdraaien, maar dat nemen we dan maar voor lief. We hebben nog twee te gaan voordat de zes weken om zijn. Zo lang duurt het tenslotte om je een nieuwe gewoonte eigen te maken. Ik heb er het volste vertrouwen in! Dat de aanbetaling al is gedaan, zeg ik nog maar even niet tegen Nick: dan heeft ie nog een beetje het gevoel dat er een weg terug is…”

Meer Kirsten? Elke twee weken komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 15-2021. Deze editie ligt vanaf 14 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotograaf: Daniël O’Conner