Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘Omdat er weinig te beleven is voor de kids, stond ‘paaseitjes verstoppen 2.0′ op het programma’

Kirsten: ‘Omdat er weinig te beleven is voor de kids, stond ‘paaseitjes verstoppen 2.0′ op het programma’

Kirsten: ‘Omdat er weinig te beleven is voor de kids, stond ‘paaseitjes verstoppen 2.0′ op het programma’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Blij ei

“Wat ben ik toch blij dat het lente is! Het is met kop en schouders mijn favoriete seizoen. En ik kan me geen jaar herinneren dat ’t zo welkom was als nu. Het wisselvallige weer neem ik voor lief. De belofte dat de warmste en langste dagen nog in het verschiet liggen en het contrast met de kou en grauwheid die achter ons liggen, zorgen ervoor dat ik vrolijk gestemd ben. Ik kijk heus met liefde terug op het cadeautje dat Moeder Natuur ons in februari gaf toen we met het hele gezin met koek en zopie op het ijs stonden. De foto’s hiervan kijk ik nog geregeld terug en zijn me heel dierbaar. Maar toch kan er niets op tegen doorkomende hortensiaknoppen, de zon die steeds later ondergaat en er in de zomerjas op uit trekken. Zeker nu het erop lijkt dat we na nog even doorbijten een ‘soepelere’ zomer gaan beleven en we hopelijk ergens de komende maanden het leven zoals we dat gewend waren stukje bij beetje terugkrijgen.”

“Nadat ik vorige week de 1 aprilgrappen van de kinderen had doorstaan, ben ik meteen met de paasvoorbereidingen begonnen. Een onmisbaar onderdeel van de lente. Fijne jeugdherinneringen aan eieren schilderen op school, het zingen van liedjes over Pasen en – mijn all time favorite moment – je tanden zetten in de oren van een grote paashaas. Geef toe, hoe heerlijk is dát om te doen. De mandjes werden gevlochten, de paastakken versierd en dit jaar had ik extra veel chocolade-eitjes ingeslagen. Vanwege de gesloten pretparken, speeltuinen, bioscopen en alle andere dingen die kinderen leuk vinden, is er weinig voor ze te beleven geweest de afgelopen maanden. Dus dit jaar stond op het programma: paaseitjes verstoppen 2.0. Op de looproute naar opa en oma had ik ze her en der verborgen. Zo kreeg ik de kinderen weer eens gemotiveerd om samen een wandeling te maken. Afgezien van wat ruzies omdat de twee oudsten net wat harder naar de eitjes renden en ik de mandjes af en toe moest ‘nivelleren’ om de vrede te bewaren, was het een leuk avontuur en viel het spelelement in de smaak.”

Lees ook
Kirsten: ‘Naar het fotoboek waar ‘Jackie 2017’ op gedrukt staat, kun je lang zoeken’

“Mocht je hierdoor nu enthousiast zijn geraakt voor volgend jaar, dan wil ik je graag, op basis van mijn ervaring, voor wat fouten behoeden. Omdat er tijdens zo’n wandeling een langere afstand wordt afgelegd dan je normaal in een tuin of plantsoen gewend bent, ligt het benodigde aantal paaseitjes beduidend hoger. Nikki, Julian en Jackie kwamen apetrots, met rode wangen, bij mijn schoonouders aan, maar wel met tíéntallen paaseitjes in hun mandje. Waarvan al een flink aantal was gereduceerd tot kleine, gekleurde foliepropjes. Om ervoor te zorgen dat er geen tienvoud aan calorieën werd geconsumeerd van wat er tijdens de wandeling was verbrand, heb ik daarna een deel van de eitjes opnieuw verstopt. Nadat ik er uiteraard een aantal had afgetrokken als beloning voor de organisatie…”

Meer Kirsten? Elke twee weken komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 14-2021. Deze editie ligt vanaf 7 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotograaf: Daniël O’Conner