Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirstens dochter wil nú jarig zijn: ‘In het donker zongen we ‘Er is er één bijna jarig, hoera hoera!’’

Kirstens dochter wil nú jarig zijn: ‘In het donker zongen we ‘Er is er één bijna jarig, hoera hoera!’’

Kirstens dochter wil nú jarig zijn: ‘In het donker zongen we ‘Er is er één bijna jarig, hoera hoera!’’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Bijna vier

“Eind deze maand wordt Jackie vier! Ik ben toch zo benieuwd wat ze straks van de basisschool gaat vinden. De afgelopen periode waarin Nikki en Julian veel thuis zijn geweest, heb ik haar niet meer gehoord over het grote avontuur dat haar te wachten staat, maar daarvóór was naar school gaan hét onderwerp van de dag. En niet altijd in positieve zin.”

“Vlak voor de lockdown was Jackie het er totaal niet mee eens dat zij, in tegenstelling tot haar broer en zus, en zelfs haar BFF van de peuterspeelzaal, nog niet naar school toe mocht. Elke ochtend als Nikki en Julian vertrokken, barstte ze in tranen uit. Zij wilde ook! Ze wilde zelfs zo graag vier jaar zijn, dat ze er niet van kon slapen. Zo ook die bewuste vrijdagavond. Rond tien uur hoorden we Jackie huilen. Echt snikkend huilen. Eenmaal boven keek ze ons met haar vermoeide, betraande oogjes aan: ‘Mama, ik vind het zo moeilijk dat ik als laatste vier word. Ik ben toch al net zo groot als alle andere kinderen? Ik wil geen drie meer zijn, ik wil ook vier worden! Als ik eerder was geboren, was ik nu de oudste, hè?’”

“Dat ze er nog ruim dertien weken op moest wachten, kon ik haar niet uitleggen. Ik had er natuurlijk wel voor kunnen kiezen om een aftelkalender in elkaar te draaien, maar ik was bang dat ze na het zien van al die lege vakjes helemaal ontroostbaar zou zijn. Ze moest echt nog een tijdje wachten voordat haar verjaardag zou plaatsvinden. Maar daar had ze écht geen geduld meer voor.”

“Ze wilde nú jarig zijn, niet pas op – hoe ze het zelf zegt – ’22 maarten’. Blijkbaar heeft Sint Maarten een onuitwisbare indruk achtergelaten. Nadat we haar tevergeefs probeerden te kalmeren en de troostende woorden alleen maar averechts leken te werken, gaf ik het op. Nick niet. Hij kreeg een geweldig idee. Of ik even met Jackie boven wilde blijven. Ik had geen idee wat hij ging doen.”

“Na een paar minuten kwam hij de trap op rennen en tilde Jackie naar beneden. Van schrik was ze abrupt gestopt met huilen. En ik bijna begonnen, want voor mijn gevoel was het inmiddels midden in de nacht. Ik wilde naar bed! Het licht in de keuken was uit en op de tafel stond een bordje met een roze koek met daarin één brandend kaarsje. Haar verjaardagskroontje, dat ze de afgelopen maanden aan haar knuffelbeer had uitgeleend, lag ernaast. We gingen een oefen-verjaardagsfeest vieren.”

lees ook
Kirsten deelt briljante tip voor moeders: ‘Hóe doe je dat als alles dicht is?’

“Daar zaten we dan, in het donker aan de ronde keukentafel ‘Er is er één bijna jarig, hoera hoera!’ te zingen. Nadat Jackie het kaarsje uitgeblazen had en we haar hadden gefeliciteerd met haar bijna jarig zijn, brachten we het feestvarken in spe naar bed. Vlak voordat we haar slaapkamer verlieten, riep ze me nog even. Slaperig zei ze: ‘Mama, ik ben toch nog drie? Ik wil namelijk nog heel even klein blijven…’ ‘Ja hoor lieverd, jij wordt pas over drie maanden vier, en dat duurt – gelukkig voor mama – nog heel lang!’”

Meer Kirsten? Elke twee weken komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 10-2021. Deze editie ligt vanaf 10 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Bart Honingh | Styling: Elise Verhoeven | Visagie: Linda Huiberts