Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kinderen die vaak ‘nee’ zeggen, zijn later in hun leven succesvoller

Kinderen die vaak ‘nee’ zeggen, zijn later in hun leven succesvoller

Kinderen die vaak ‘nee’ zeggen, zijn later in hun leven succesvoller

Sóms zijn er van die moeder-momenten… Mijn hemel. 

Je staat je de godganse dag een ongeluk schoon te maken, omdat ze al hun eten en drinken op de grond flikkeren. Je doet boodschappen, je kookt, je stoomt en prakt… En dan gooien ze hun eten op de grond.

Anders

Je poetst de badkamer en hop, het is weer een waterval uit het bad. Je wast en hop, ze knoeien hun kleren weer onder. Je veegt snottebellen weg, je rent achter klimmende peuters aan die gevaarlijk doen, je verschoont luiers, je drinkt koude koffie en je hebt je al in geen 4 dagen opgemaakt. En ze krijsen, huilen of piepen. Gillen ‘NEE’. Om niets. Man, man, man… Soms is het moederschap alles wat ik er níet van had verwacht.

Nee, nee, nee

Natuurlijk is het ook dubbel zo druk, omdat ik een tweeling van 2 jaar oud heb. Ik denk dan ook écht wel eens: goh, 1 kind zou een stuk makkelijker zijn. Maar ja. Dat is nu eenmaal niet mijn leven. En dus doe ik al het bovenstaande keer twéé. Twee keer schoonmaken nadat er een boterham op de grond wordt gemieterd. Twee keer kleren wassen, flessen reinigen en alle keukenkastjes met breekbare mokken en glazen erin beschermen met m’n leven. En als ik ze dan uitleg dat het niet de bedoeling is dat we de hele middag op het knopje van het koffieapparaat drukken, dan is het janken. ‘Neeeeeee, mama’. Uit onderzoek blijkt overigens dat ik voorbeeldige kinderen heb.

Want kinderen die vaak ‘nee’ zeggen, zouden later in hun leven juist succesvoller zijn dan kinderen die altijd braaf luisteren. Sterker nog: kinderen die dol zijn op het woordje ‘nee’, zouden later als ze groot zijn ook rijker zijn. Dat zit zo: ze trekken zich minder aan van anderen en dat is in het ondernemen een pre. De kinderen die meededen aan het onderzoek werden 40 jaar later als volwassenen opnieuw getest. Wat bleek? De opstandige kinderen hadden later het meest bereikt als het ging om educatie. Kijk, dat zegt toch wel iets. Maar heb ik er nú wat aan? Néé, dus. Geen bal.

Even wachten

Maar ach. Nog een jaar of 17 en ik kan de vruchten plukken van deze tirades van mijn 2 prinsjes. Het is gewoon een kwestie van heel veel geduld, het tweelingmoederschap. Denk ik. Hoop ik.

Tessa Heinhuis (31) is redactiemanager online van Flair. Ze is moeder van een tweeling: Bodi en Daaf (2). Ze woont sinds kort in Bussum met haar man Billy en haar jongens.

Volg Tessa en haar twins hier:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Lees ook
Tessa: ‘Ik kwam 20 kilo aan in mijn zwangerschap en had het daar moeilijk mee’

Bron: Mama Magazine