Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > ‘Kinderen zijn in de buurt van hun moeder 800% vervelender’

‘Kinderen zijn in de buurt van hun moeder 800% vervelender’

‘Kinderen zijn in de buurt van hun moeder 800% vervelender’

Mijn kinderen zijn schatjes. Ze luisteren altijd ontzettend goed, eten keurig hun bakje fruit met een vorkje zittend aan tafel en knoeien nooit. Ze lachen lief en spelen braaf. Op de crèche, dan.

Voorbeeldige jongetjes: dat zijn Bodi en Daaf absoluut. Tenminste, zolang ze niet thuis bij mama zijn.

Pfff

Want zijn ze bij mij? Dan wordt er niet gegeten aan tafel, wordt er gegooid met eten en geschoven met meubels die gewoon op hun plek moeten blijven staan. Ze klimmen in kastjes, ze gooien spenen in de wc en ze pakken alles van tafel wat kapot kan gaan. Niets is veilig met twee peuters in huis. Maar zodra ik ze afzet op de peuterspeelzaal of de crèche, zijn het zoete koekies. Dat is toch… Vreselijk? Ik blijk niet de enige te zijn, gelukkig. Want uit onderzoek blijkt dat kinderen maar liefst 800% vervelender zijn bij hun moeder in de buurt.

Compliment

In een onderzoek werd gekeken naar hoe kinderen reageren op instructies als hun moeder niet versus wel in dezelfde ruimte is. Je kunt ‘m zelf wel invullen, maar… Kinderen luisteren dus écht slechter als hun moeder in de buurt is. Zodra mama niet in dezelfde ruimte is, zijn ze een stuk liever en minder stout. Dat komt natuurlijk omdat kinderen zich het meest op hun gemak voelen bij hun eigen moeder. En dan probeer je lekker veel uit, om te kijken hoever je kunt gaan als peuter en kleuter. Bij mama mag je klieren, want dat is nu eenmaal ’thuis’. Daar voelen kinderen zich het veiligst, en dus dagen ze je uit. Ergens wel een compliment, dus. Maar ja.

Tja. Verbaast me nou niets, dit onderzoek. Ik ben nog even wat pindakaas van de TripTrap stoeltjes aan het schrobben, hoor. Gelukkig is het morgen weer maandag. Crèchedag.

Tessa Heinhuis (31) is redactiemanager online van Flair. Ze is moeder van een tweeling: Bodi en Daaf (2). Ze woont sinds kort in Bussum met haar man Billy en haar jongens.

Volg hier de leukste tweelingpeuters, Bodi en Daaf:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Lees ook
Moeders ‘werken’ gemiddeld 96 uur per week: goed voor een salaris van 155.000 euro

Bron: Mama Magazine