Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Kiki > Kiki Faber #24: ‘Dan vraag ik heel nonchalant: ‘Hoe denk jij eigenlijk over samenwonen?’

Kiki Faber #24: ‘Dan vraag ik heel nonchalant: ‘Hoe denk jij eigenlijk over samenwonen?’

Kiki Faber #24: ‘Dan vraag ik heel nonchalant: ‘Hoe denk jij eigenlijk over samenwonen?’
Dit is de laatste aflevering die Kiki voor Flair schreef. Maar je kunt haar leventje blijven volgen. Klik hier als je elke donderdag een verse aflevering in je mailbox wilt krijgen. 

Maandag

Het voordeel van de lockdown is dat ik zoveel vrij heb. Ik ben drie dagen in Brussel geweest, heb de keukenmuur grasgroen geschilderd, Het achtste leven gelezen – een krankzinnig dik boek dat ik van Floor voor kerst kreeg – veel met Midas in bed gelegen en ben bij iedereen langs geweest.

Allemaal wilden ze praten over hoe het nu verder moet met mijn leven. ‘Weet je wat jij moet doen?’ zeiden ze dan, gevolgd door een advies. Mijn moeder wil dat ik een baan met vast salaris en pensioen ga zoeken. Finn vindt dat ik een site moet bouwen om meer werk te maken van de inzingklussen, Mia zegt dat ik de zorg in moet gaan. Ik wil het liefst weer dat alles weer wordt zoals het was: af en toe optreden, gezellig werken in het café en daarvoor op een gegeven moment lekkere lunches bereiden. Maar alles zit nog steeds potdicht en mijn rekening gaat richting donkerrood. ‘Binnenkort moet ik wel langs bij een uitzendbureau,’ zeg ik tegen Roos. We hebben ergens thee gekocht en zitten daarmee nu op een bankje in het Vondelpark te koukleumen.

Ze lijkt me niet te horen, zegt:  ‘Dylan is nog steeds met die andere vrouw, daar kwam ik met oud en nieuw achter. We waren op een feestje – een man of acht, iedereen had zich van tevoren laten testen- en wat doet meneer om twaalf uur? Met haar bellen! Ik heb die telefoon uit zijn handen gerukt en hop… over het balkon gegooid. Nog een geluk dat daar toen niemand liep. Toen schreeuwde hij dat hij niets meer voor me voelde en ik aan het eind van deze maand moet zijn vertrokken.’ Ze lacht bitter. ‘We waren het hoogtepunt van de avond, iedereen heeft het er nog steeds over. Maar waar moet ik naartoe? Ik kan niet terug naar mijn ouders.’

Bijna antwoord ik: ‘Weet je wat jij moet doen…’ In plaats daarvan zeg ik: ‘Als je echt in nood zit, kun je altijd bij mij terecht. Dan ga ik wel een tijdje bij Midas wonen.’

Blij kijkt ze me aan. ‘Echt? Je weet niet hoe me dat oplucht. Tegen die tijd heb ik vast wat anders,  maar het is tof dat ik wat achter de hand heb.’

‘Tuurlijk.’ Ondertussen denk ik: wil Midas dat wel? En vindt Heleen het goed?  Maar laat ik me er maar geen zorgen over maken, waarschijnlijk komt het niet zo ver.

Lees ook:
Kiki Faber #23: ‘We kleden ons uit en liggen naast elkaar op bed, strelen, zoenen’

Woensdag

In Brussel zijn Midas en ik naar de tentoonstelling van David Hockney geweest, en hij is daardoor enorm geïnspireerd. Nog steeds maakt hij schilderijen over het milieu, de vervuiling en het consumentisme, maar nu gebruikt hij daarvoor supervrolijke kleuren, wat een heel verontrustend effect heeft. Of een heerlijke taart bij nader inzien blijkt te bestaan uit kakkerlakken en pissebedden.

Vanaf een oude leren fauteuil kijk ik toe hoe hij aan een groot vierkant doek werkt. Af en toe zet hij een stap of vijf naar achteren om te zien of het ‘werkt’. Ondertussen klets ik over van alles, ook over Roos’ relatiecrisis. En dan vraag ik heel nonchalant: ‘Hoe denk jij eigenlijk over samenwonen?’

Kiki Faber – het nichtje van Floor – heeft één grote droom: carrière maken als zangeres. Tot die tijd werkt ze als serveerster. Relaties vindt ze ingewikkeld: gaan liefde en lust wel samen? Kiki kun je niet meer volgen via Flaironline. Wil je elke donderdag een verse aflevering van Kiki in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.