Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kiki Faber #2: ‘Ik zou ervan genieten als ik niet zo’n brok in mijn keel had’

Kiki Faber #2: ‘Ik zou ervan genieten als ik niet zo’n brok in mijn keel had’

Kiki Faber #2: ‘Ik zou ervan genieten als ik niet zo’n brok in mijn keel had’

Kiki Faber – het nichtje van Floor – heeft één grote droom: carrière maken als zangeres. Tot die tijd werkt ze als serveerster. Relaties vindt ze ingewikkeld: gaan liefde en lust wel samen? In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Vrijdag  

Op mijn oude energielevel zit ik nog niet, een halve dag serveren red ik net. Maar wat ben ik blij dat ik weer kan werken en in mijn eigen huisje zit! Na mijn shift ben ik in bed gaan liggen zodat ik ‘s avonds fit ben.

Heleen heeft Midas en mij te eten gevraagd omdat we na haar valpartij zo goed voor haar hond hebben gezorgd, en om te vieren dat ik er weer ben. Nu trek ik het ene na het andere kledingstuk uit de kast om een verpletterende indruk op Midas te maken die ik weken niet heb gezien.

Ik ben als eerste bij Heleen. We huggen elkaar, Joost likt mijn hand en dan schenkt ze grote glazen witte wijn in waarmee we aan haar keukentafel gaan zitten. Door de namiddagzon lijkt haar rode haar in brand te staan. Ze vertelt dat ze eindelijk aan het herstellen is van haar hersenschudding. ‘Ik kan alweer een boek lezen zonder draaierig te worden.’

‘Dat had ik ook!’ Daarmee komt het gesprek op covid en dieprode vakantielanden. Ik vertel net dat ik met mijn moeder op Terschelling ben geweest, als Midas binnenkomt, gekleed in een woest Hawaii-hemd. Mijn hart slaat een slag over. Tot mijn teleurstelling geeft hij mij een lauwe’’Hi’, Heleen krijgt een hug. Wanneer hij vertelt over een of andere artistieke installatie die hij aan het maken is, bestudeer ik hem. Waarom kijkt hij mij nauwelijks aan, vindt hij me niet meer leuk?

Er wordt aangebeld en Heleen staat op. ‘Dat zal de bezorger zijn. Mijn hoofd kan het nog niet aan om iets ingewikkelders te koken dan een ei, en daarom heb ik eten besteld bij de Ethiopiër.’ Even later staat de tafel vol met bakjes waarin geheimzinnige hapjes zitten die je moet opscheppen met een pannenkoekachtige flap. Ik zou ervan genieten als ik niet zo’n brok in mijn keel had vanwege Midas koele houding.

Hij heeft me één beleefde vraag gesteld, meer niet. En dan begrijp ik het. Hij is in de afgelopen weken natuurlijk iemand tegengekomen. Terwijl ik ziek was, zat hij met een ander meisje bij het kampvuur te zoenen, ging hij met haar naar gave feesten en had hij met haar haar spetterende seks. Ik zie voor me hoe hij die meid neukt en word een tikje misselijk. Zodra het beleefdheidshalve kan, zeg ik: ‘Weet je, ik voel me nog niet top en morgen moet ik weer werken, dus ik denk dat ik naar boven ga.’

‘Tuurlijk schat,’ antwoordt Heleen. Midas zegt me koeltjes gedag en richt zijn aandacht weer op zijn bord.

Lees ook
Kiki #171: ‘Het is alsof de lucht vibreert van erotische spanning’

Zaterdag

‘Maar je weet niet zeker of hij een ander heeft,’ zegt Floor, die me heeft opgehaald van mijn werk. ‘Dus ik zou er niet meteen een dikke streep onder zetten.’  We lopen een supermarkt in om spullen te kopen voor een picknick in het park. ‘Maar nu je dan toch single bent, wil ik je wat vragen.’ Ze knijpt in een stokbrood om de versheid te testen. ‘Binnenkort geef ik een feestje en de bedoeling is dat iedereen een single meeneemt zodat je veel nieuwe mensen leert kennen. Kom je ook? Je kunt Midas wel meenemen.’

Kiki Faber las je eerder bij VIVA. Lees vanaf nu elke week hier op Flaironline.nl de nieuwe Kiki’s. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.