Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Hester Zitvast > Hester: ‘Ook goeroes als Arie Boomsma hebben het leven niet onder controle’

Hester: ‘Ook goeroes als Arie Boomsma hebben het leven niet onder controle’

Hester: ‘Ook goeroes als Arie Boomsma hebben het leven niet onder controle’

Ze waren er ineens; goeroes. Ja, zo noem ik ze voor het gemak, maar ik bedoel dus van die coach-achtige types die met zo’n niet van het gezicht af te krijgen glimlach alles in het leven in kalmte ontvangen. Je kunt ze niet kwaad krijgen, want ze bedekken alles met liefde. Ze laten het probleem waar het is – bij mij (of jou).

Voor goeroes is het leven één grote paradijselijke speeltuin. Ze zullen nimmer nooit godverend de was doen, absoluut hun kinderen niet verwensen naar een ander universum en ze gaan voor geen goud loco in een drukke supermarkt waar iemand met een bizarre attitude voordringt. Ik wel. Ik verlies het voortdurend. Emotie kun je er wat mij betreft maar beter direct uitknallen, dan ben je ervan af. Uiteraard breng ik dit ook over op mijn kinderen. ‘JE MOET TOETEREN! KOLERE WAT EEN TRAGE SLAK’, riep mijn 8-jarige dochter recent vanaf de achterbank. Dat zullen de kinderen van goeroes nooit doen. Die deinen een beetje gelukzalig mee met de wind, gehuld in een schapenwollen vestje, behangen met barnstenen kettinkjes.

Goeroes

Bij goeroes gaat alles perfect. Ze eten biologisch, vegan en uiteraard ook glutenvrij. Ze nemen iedere dag een kleine onderdompeling in een bad met ijsklonten in de tuin (waar de vlinders af en aan vliegen, waar eigen groente wordt verbouwd en de appels oneindig aan de bomen groeien). Goeroes zijn altijd zen. Zeg maar alles wat ik nooit ben.

Arie Boomsma is misschien wel onze nationale oppergoeroe. Groot, met een baard, gespierd, vrijwel altijd half onder water – ook als het min tien is. Met een vrouw met lang haar die er met vier jurken en vestjes over elkaar aan nog sexy uit ziet. En dan een hele kinderschare die tot ver in de puberteit in draagzakken hangen en borstvoeding krijgen, want laten we alsjeblieft natuurlijk moederschap en bevallen in de buitenlucht normaliseren. Arie Boomsma is zoals het hoort, zoals de mens bedoeld is; heel oer. En daarom heeft hij ons deze week weer getrakteerd op een kleine handleiding waarmee je hem kunt worden. Arie heeft ons ingewijd in zijn slaaproutine. 19 punten, maar dan word je dus wel uitgerust wakker.

Lees ook
Hester: ‘Eén fles zonnebloemolie: klanten worden behandeld als kleuters, maar wél volledig terecht’

Arie Boomsma

Niets, maar dan ook niets wat Arie op zijn lijst heeft staan, doe ik hier thuis. Ik ben daarmee verder van het goeroeschap verwijderd dan ooit. 12.000 stappen haal ik misschien net aan in een week. 45 minuten onafgebroken intensief bewegen gedurende dag is een life-goal waar ik nog nooit ook maar een beetje succes in heb behaald. Geen alcohol na het avondmaal: WANNEER DAN? Een intentielijstje maken voor de volgende dag, gedachten uit je hoofd op papier zetten; EN NETFLIX DAN? De lichten moeten ’s avonds na het eten uit of minimaal gedimd, hoe sfeervol. En je moet elke dag op dezelfde tijd naar bed én opstaan, ook in het weekend. Daar gaat alle spontaniteit

Alleen voor Aries avondroutine heb ik al 24 uur extra per dag nodig. Van Aries lijstje lezen krijg ik een burn-out, maar ik weet zeker dat Arie het met die eeuwige goeroe-lach afwerkt. Althans, dat moeten wij geloven. Maar goeroes zijn ook maar gewoon mensen hè? En laten wij er nou niet intrappen dat zij het leven wél onder controle hebben. Alles voor The Gram.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Lees alle columns van Hester Zitvast op flair.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.