Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Hester Zitvast > Hester: ‘Johnny toch zijn talkshow laten presenteren was een gevalletje ‘alles voor de kijkcijfers”

Hester: ‘Johnny toch zijn talkshow laten presenteren was een gevalletje ‘alles voor de kijkcijfers”

Hester: ‘Johnny toch zijn talkshow laten presenteren was een gevalletje ‘alles voor de kijkcijfers”

Schandalig; een ander woord heb ik er niet voor. Schandalig dat ie daar stond, in zijn eigen talkshow nota bene, de vingertjes bezwerend in de lucht om te verklaren dat ie het echt niet had gedaan.

De vingertjes bezwerend in de lucht

En nee, het ging niet om een kleuter die alle beschuldigingen van mama, wegens het vermeend stelen van een snoepje, van zich af wilde schudden. Het ging om Johnny de Mol, waartegen aangifte van mishandeling is gedaan.

Een aangifte gestaafd met foto’s, verklaringen van artsen, appjes én een geluidsopname waarin hij letterlijk zegt hardhandig met haar te zijn geweest. “En fucking terecht”, aldus Johnny daarin.

Johnny ging verder met een kleine knieval

Gisterenavond opende hij zijn talkshow met de woorden dat er leukere dagen voor hem zijn geweest. Tja. Als ik de verklaringen van zijn ex Shima lees, zal ook zij deze tijd niet tot haar glorietijd rekenen.

Hoewel nog altijd beter dan de dagen dat ze mishandeld werd, lijkt me. Johnny ging verder met een kleine knieval door te stellen dat zijn relatie met Shima zeker niet altijd allemaal harmonie was en niet de schoonheidsprijs verdiende. Maar van mishandeling was geen sprake, als we dat maar niet van hem denken.

Leuk gek-doen met downies; de ideale schoonzoon

En laten we eerlijk zijn: we willen dat ook helemaal niet van hem denken. Die Johnny toch; zo’n leuke gast. Altijd gewoon gebleven, lekker zonder kapsones een beetje op de mooiste plekken ter wereld ouwehoeren met BN’ers in ‘Waar is de Mol’ en hartverwarmend leuk gek-doen met downies; de ideale schoonzoon.

En dan ook nog eens vermogend. Als in; nu verdient ie al lekker, maar er staat hem met zijn stinkendsteenrijke vader ook nog een leuke erfenis te wachten. Nee, op Johnny zien we liever geen smet, dat past meer bij Lil Kleine of Ali B. die we wél meteen cancelden toen het nodig was.

Was dit een gevalletje ‘alles voor de kijkcijfers’?

Dit is dus het privilege van het zoontje van John de Mol zijn. Uit verklaringen van Shima blijkt dat de vrouw van de mediamagnaat waarschijnlijk wist van de chaos in de relatie van haar stiefzoon. Zij zou een ander hotel voor Shima hebben geregeld, zodat niemand hoefde te zien wat er zich had afgespeeld. Het lijkt aannemelijk dat dan dus óók John de Mol er van geweten heeft.

Wat ben je dan voor een vent dat je je kind primetime op zender zijn straatje schoon laat vegen? Hij is dan nog wel niet veroordeeld, maar stel hè? Stel dát hij haar inderdaad bont en blauw heeft geslagen en gepoogd heeft te wurgen… Hoe kijk je dan met terugwerkende kracht op die uitzending terug? Was dit een gevalletje ‘alles voor de kijkcijfers’? Want dat is waar; dit wilden we allemaal zien…

Lees ook
Hester: ‘Hoe kan het dat één man zo zijn gang kan en mag gaan? Die moet toch gewoon dood?’

Neem een paar maanden verlof

John de Mol meet met twee maten. Ziedend op zijn zwager Jeroen Rietbergen, maar zijn eigen kind, waartegen een (in mijn ogen dan) iets zwaardere beschuldiging op tafel ligt, een podium geven. Nee, dit is geen ’trial by media’, het besluit laten we aan een rechter over. Maar er is een geluidsopname, er zijn foto’s: het ziet er allemaal niet heel best uit – heel lelijk zelfs.

Voor de centen hoef je het niet te doen, Johnny. Neem een paar maanden verlof, ga pannenkoeken bakken voor de kinderen, lekker met ze naar de speeltuin en wacht de rechtszaak af in stilte af. Als je echt niets hebt gedaan, zal dat vanzelf duidelijk worden, toch? Kom je daarna weer met een schone lei terug. Of het wordt een ander scenario… Dát kan natuurlijk ook.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.