Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Wat Glennis deed is next-level tokkiegedrag’

Hester: ‘Wat Glennis deed is next-level tokkiegedrag’

Hester: ‘Wat Glennis deed is next-level tokkiegedrag’

We hebben allemaal wel eens in gedachten op het punt gestaan om iemand die onze kinderen onheus bejegent een lel te verkopen, niet? Ik ben ik elk geval wel eens ziedend de straat op gestormd toen onze dochter voor de zoveelste keer snikkend binnenkwam, omdat de buurjongetjes haar hadden gepest.

Glennis doet haar zelfverzonnen achternaam geen eer aan

Stond ik daar, licht emotioneel, te gillen dat het nu echt afgelopen moest zijn en dat ze SAMEN moesten spelen. Nou heeft een verhaal altijd twee kanten en kreeg ik uiteraard na mijn tirade in geuren en kleuren van de buurkinderen te horen wat onze kleine heks weer had uitgevroten. Blij dat ik toch niet met de vlakke hand had uitgehaald. Of dat ik niet met een mattenklopper de straat opgerend was.

Voor Glennis Grace, die haar zelfverzonnen achternaam geen eer aan doet, was die drempel uit te halen er onlangs in de lokale Jumbo niet. Daar ging ze naar verluidt met een select Jordanees knokgezelschap een medewerker te lijf, die daar een hersenschudding aan overhield. En dat allemaal omdat de 15-jarige zoon van Glennis niet in de supermarkt mocht roken. Je mag ook níks meer tegenwoordig!

Tenenkrommende spijt-video op Instagram

En je mag dus óók al geen jonge vakkenvullers het licht uit de ogen slaan, want Glennis wordt met haar knokploeg in oktober voor de rechter verwacht op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling. Dat zal Glennis wel zwaar overdreven vinden. Want buiten een tenenkrommende spijt-video op Instagram (“Hoewel zaken echt wel uit zijn verband zijn getrokken, had ik beter moeten weten en beter moeten nadenken. Ik heb me laten leiden door mijn primitieve moederinstinct…”) is er van Glennis’ berouw of oprechte zelfreflectie weinig te merken.

Afgelopen weekend trok Glennis zelfs haar zoontje nog het podium van de Melkweg op. Even gezellig samen een beetje dansen, zingen en vrolijk doen – alsof er nooit iets gebeurd is. Dat mensen voor zo’n act de handjes op elkaar krijgen is me een raadsel. Er is hier nota bene een kind behoorlijk mishandeld!

Lees ook
Glennis Grace en zoon treden samen op: ‘Everything’s gonna be alright’

Opsluiten die aso’s

In totaal zeven mensen krijgt de rechter voor zijn of haar neus. Zeven mensen, waaronder vijf volwassenen, die allemaal het verstand even compleet verloren en er in de wilde weg op los zijn gaan rammen. Zoiets hoort niet met een donderpreek of wat afgelaste optredens te worden bestraft. En hierbij is een eigengeilerige Instagram-post ook geen boetedoening.

Hiervoor hoort deze groep gewoon flink gestraft te worden. Probeer je bij twijfel anders even in te denken wat het met je zou doen als jouw puber door zeven man onder werktijd de vernieling in wordt geschopt en geslagen. Het is next level tokkie-gedrag en meer dan gênant. Opsluiten die aso’s. Of een jaar lang tijdens de spits de middenberm van de A2 laten aanharken.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.