Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Steek jij je hand in het vuur voor je eigen vent als het op wangedrag aankomt?’

Hester: ‘Steek jij je hand in het vuur voor je eigen vent als het op wangedrag aankomt?’

Hester: ‘Steek jij je hand in het vuur voor je eigen vent als het op wangedrag aankomt?’

Het is triest gesteld met de mannelijke BN’ers. Queen of Juice Yvonne Coldeweijer deed onder haar spionnen en volgers een oproep wie er nog wel te vertrouwen is en daar kwam een karige shortlist van een paar mannen uit – inmiddels is gereduceerd tot slechts één iemand: Fransie Bauer.

Voor Frans geen losse handjes, vreemdgaan, vunzige opmerkingen, ongepast gedrag, powerplay, aanranding of verkrachting. Frans zingt gewoon zijn liedjes, is lief voor zijn fans, vadert lekker over zijn kindertjes en hij houdt van Maris. Je zou bijna zeggen dat dit niet meer dan logisch zou moeten zijn, maar het is dus een grote uitzondering. Hoe ziek is dat. Hoe ziek is het dat zo iemand de absolute uitzondering en niet de regel is.

Zo’n man die je de rillingen geeft

En zou dit nou iets onder bekende mannen zijn? Of is het gewoon een typisch mannending. We hebben immers allemaal wel zo’n kwijlebal in de omgeving die je met zijn ogen uitkleedt. Die altijd net even te amicaal is. Waarvan je weet dat ie achter de rug van zijn vrouw om het halve dorp aflikt.

Zo’n man die met een borrel op ineens knetteragressief wordt. Of zo’n vent die je maar beter niet tegen kunt spreken, want dan trap je hem op zijn veel te grote ego en dan wordt ie een valse hond. Iedereen kent zo’n man met wie je voor geen goud 24 uur opgesloten zou willen zitten. Zo’n man die je de rillingen geeft. 

Lees ook
Hester: ‘#Kutland is trending, we janken alsof we in een derdewereldland wonen’

Oppereikel die van zijn voetstuk klettert

Het is een treurige constatering dat tout bekend mannelijk Nederland bedorven is. Dat het wangedrag zich als een virus heeft verspreid onder iedereen met een piemel. Het doet het goed op de voorpagina’s van de roddelbladen, in de gossip-rubrieken op tv en op de online juicechannels.

Het geeft ergens toch een beetje genoegdoening dat zo’n oppereikel van zijn voetstuk klettert. Eerlijk; ik genoot van de beelden van Ali B. die wekenlang moederziel alleen door een enorm winkelcentrum in Dubai dwaalde. En om die tenenkrommende spijtbetuigingen van Waylon of Lil Kleine kon ik alleen maar lachen, als een nieuwe vorm van entertainment, waar helaas in veel gevallen een groot verdriet achter schuilgaat.

Steek jij je hand voor hem in het vuur?

We moeten alleen eens verder kijken dan die spraakmakende BN’ers – daarvan weten we het nu wel. Wat vreet jouw buurman zoal uit? Of je zwager? Hoe gedraagt je broer zich? En je vader? Of nog dichterbij huis: je eigen vent. Steek jij je hand voor hem in het vuur? Hoe praat hij over vrouwen? Tegen vrouwen? En hoe beïnvloedt hij daarmee jullie kinderen; jouw zoon?

Als er op Frans Bauer na geen smetteloze BN’er te vinden is, dan zal het onder de doorsnee onbekende Nederlanders niet veel beter gesteld zijn. Het maar te hopen dat jij net die ene Frans hebt getroffen. Misschien toch maar eens wat kritischer naar de mannen in onze eigen omgeving kijken…

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.