Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Sigrid, je wist ervan, had verdorie ingegrepen’

Hester: ‘Sigrid, je wist ervan, had verdorie ingegrepen’

Hester: ‘Sigrid, je wist ervan, had verdorie ingegrepen’

Ik weet niet wat ik lastiger te accepteren vind; mensen (mannen vooral) die zich massaal grensoverschrijdend lijken te gedragen of de mensen om die lapzwanzen heen die wegkijken. Het is allebei hartstikke gênant. Zojuist is bekend geworden dat D66-leider Sigrid Kaag al zeker een jaar op de hoogte was van het grensoverschrijdende gedrag van Frans van Drimmelen.

De Volkskrant heeft sms-verkeer tussen het slachtoffer en Kaag ingezien waaruit dat blijkt. Daarmee wordt het een nogal ongemakkelijk verhaal dat Kaag tot nu heeft volgehouden dat ze geen inzage had in het vertrouwelijke rapport.

Dat ze zich de afgelopen twee weken in stilzwijgen hulde, maakt het er allemaal niet chiquer op. Wat is nou het probleem van zulke types meteen keihard aanpakken en veroordelen? Kaag is zelf een vrouw nota bene! Het slachtoffer heeft haar vier (!) keer vergeefs om hulp gevraagd. 

Ik zou daar goed ziek van zijn

Nieuw leiderschap, werd ons beloofd. En ik zal het maar toegeven; ze kreeg mijn stem. Daar sta ik voor een groot deel ook nog steeds achter, maar ik zou het niet opnieuw doen. Als je een beetje macht hebt, kun je hier in Nederland gewoon je goddelijke gang gaan, ook in Den Haag, ook bij D66.

Als je wordt geconfronteerd met #metoo, dapper (want dat is het) aan de bel trekt en nul op rekest krijgt, denk ik dat het laatste beetje vertrouwen dat je had in de mensen om je heen vanzelf verdwijnt. Of in elk geval ongelooflijk aan jezelf gaan twijfelen.

Want als niemand je helpt en niemand je bijstaat, dan is dat misschien wel omdat het het allemaal niet waard is. Dan ben jij het misschien wel niet waard. Of moet je je gewoon niet zo aanstellen. Er zijn in elk geval duidelijk belangrijkere zaken. Ik zou daar goed ziek van zijn. 

Lees ook
Hester: ‘Charly, je loopt blijkbaar al jarenlang schaamteloos je lul achterna, dat is gênant’

Had verdorie ingegrepen!

Niet in actie komen, niets keihard openlijk veroordelen en dan ook nog liegen: ik zie drie feiten die los van elkaar wat mij betreft al voldoende zijn om een andere leuke baan te gaan zoeken. Maar wie gaat het dan doen? Ik had écht gehoopt op de verandering.

Nou goed, nu komen de excuses natuurlijk. En de belofte dat alles in de toekomst beter zal gaan. Je moet wel als het halve land schuimbekkend op de achterste benen staat. ‘Ik koop er niets voor’, zeg ik mijn kinderen altijd, als ze sorry zeggen als ze iets stouts hebben gedaan. 

Sigrid, we kopen er niets voor. Er heeft zich een vrouw binnen jouw partij extreem onveilig gevoeld door toedoen van een man. Je wist ervan. Had verdorie ingegrepen.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.