Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester over #prikspijt: ‘Vaccins weigeren en vervolgens tóch doodziek worden van corona’

Hester over #prikspijt: ‘Vaccins weigeren en vervolgens tóch doodziek worden van corona’

Hester over #prikspijt: ‘Vaccins weigeren en vervolgens tóch doodziek worden van corona’

Hester Zitvast (43) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

“Hij heeft spijt, Jefferson van der Heijden, prikspijt om specifiek te zijn. De 43-jarige gezonde vent vond de vaccinatieboodschap van de overheid te opdringerig en de berichten in de media te pusherig. Hij vertrouwde niet op het vaccin, maar op zijn eigen lijf. Boy, he was wrong. Hij belandde doodziek met corona en een dubbele longontsteking in het ziekenhuis. En nu is Jefferson in zijn eigen vriendenkring de vertolker van het bericht dat het gros van de samenleving allang heeft opgevolgd: laat je inenten. Ze luisteren nu wel allemaal.”

In de wetenschap geloven ze niet, aan feiten hebben ze niets

“Het kon natuurlijk niet uitblijven of vaccinatie-wappies zagen in het bericht van Jefferson een complot. Want wie betaalde hem eigenlijk voor zijn verhaal? Zo werkt het nu al anderhalf jaar: hoe overtuigend een bericht ook is, het wordt door de anti-vaxxers allemaal naar het Rijk der Fabelen verwezen. In de wetenschap geloven ze niet, aan feiten hebben ze niets. Beter haal je je informatie van Facebook of vage filmpjes vol waanzin op YouTube. Tja, dat maakt ieder fatsoenlijk gesprek vrijwel onmogelijk.

Rapper K.A.F.K.A tweet uiteraard ook over prikspijt. Deze clown die zichzelf “vrijheidsstrijder” noemt, draagt zelfs T-shirts waarop staat dat hij zich niet laat vaccineren. As if anyone cares. Mensen hebben volgens de man prikspijt omdat ze hun beloofde vrijheid niet terugkrijgen (eeeh?), omdat het vaccin minder goed werkt dan beloofd (eeeeh?) en door ernstige bijwerkingen. Het is inderdaad niet te doen dat je een dag koortsig en moe bent of een pijnlijk gevoel in je arm ervaart. De meeste écht ernstige bijwerkingen die op social media genoemd worden, worden heel toevallig vooral ervaren in de directe omgeving van wappies. Daar vallen buurvrouwen dood neer, krijgen collega’s massaal hersenbloedingen en raken vrienden volledig verlamd. Hoe kan het toch allemaal hè?”

Lees ook
Hester: ‘Hier in dit dorp heeft niemand van Louis Vuitton of mascara gehoord, heerlijk’

Hoe meer mensen het vaccin nemen, hoe veiliger het is voor mensen als ik

“Prikspijt: wie zal het écht hebben? Ik vermoed niemand. Met een beetje verstand wil je niets liever dan zo snel mogelijk weer terug naar het leven van voor maart 2020. Met een beetje verstand voorkom je uit alle macht een verlenging van lockdowns, beperkingen, maar vooral van overvolle IC’s en de afschaling van de reguliere zorg.

Ik ben zelf nog niet gevaccineerd. Een duivels dilemma: ik ben 18 weken zwanger en na drie miskramen misschien wel nog zuiniger op mijn ongeboren baby dan je normaal zou zijn. Als ik hoofdpijn heb neem ik geen paracetamol. Waanzin natuurlijk, want dat kan makkelijk. En zo voelt het ook met dit vaccin; ik kan het probleemloos nemen. Ik vertrouw het volledig – veel meer dan ik corona vertrouw. Toch wil ik eerst 100% zeker weten dat dit kindje goed groeit en op de 20-weken echo geen afwijkingen laat zien.

Tot die tijd isoleer ik me zoveel mogelijk. Ik vermijd drukke plekken, werk thuis en omring me alleen met mensen die volledig gevaccineerd zijn. Hoe meer mensen het vaccin nemen, hoe veiliger het is voor mensen als ik. Voor mensen die om wat voor reden dan ook nog even wachten of het vaccin niet kunnen of mogen nemen. We doen het (ook) echt voor elkaar, met je #prikspijt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.