Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Maar Doutzen, jouw Sunnery stelt QR-codes dus wel verplicht?’

Hester: ‘Maar Doutzen, jouw Sunnery stelt QR-codes dus wel verplicht?’

Hester: ‘Maar Doutzen, jouw Sunnery stelt QR-codes dus wel verplicht?’

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Het topmodel is er vol overgave tussen gekropen

Het moet fijn zijn voor wappies, anti-vaxxers en vaccinatie-critici – of hoe je ze ook wil noemen – dat er nu ook naast toch wel complete mafkezen als Willem Engel, Sietske Bergsma en Thierry Baudet mensen als Doutzen Kroes op de barricaden klimmen. Persoonlijk zou ik nog niet dood gevonden willen worden in een protestmars waar deze lui aan deelnemen, maar het topmodel is er vol overgave tussen gekropen, zij aan zij met Isa Kriens, het gezicht van Moederhart, de organisatie van vrouwen die in tegenstelling tot de ouders die wel laten testen en/of vaccineren écht van hun kinderen houden.

Blijkbaar is er binnen de relatie een verschil van mening

Eindelijk heeft Doutzen de moed gevonden haar waarheid te spreken, laat ze de wereld via Instagram weten. Al net zo dapper als Tim Douwsma, die vrouw. Haar waarheid, mind you. Het is niet zomaar iets, want ze is – getuige de sociale media-stilte – blijkbaar maanden met de voorbereiding bezig geweest. Het is uiteraard het coronapaspoort waar ze tegen ageert. We worden verplicht te vaccineren, zo is het en niet anders – is de strekking. Maar terwijl Doutzen voor haar principes strijdt, vraagt haar partner DJ Sunnery James zijn publiek, ongetwijfeld ‘alleen omdat het niet anders kan’ om een QR-code. Blijkbaar is er binnen de relatie een verschil van opvatting over de hele zaak. Of gaan de zaken ineens toch voor principes. Of is het allemaal zo hypocriet als het maar zijn kan, want niet optreden is natuurlijk ook een optie. Tim Douwsma heeft dat voorzetje al gegeven.

Lees ook
Hester over Tims kritiek op coronapas: ‘De grens lag bij mijn moeders uitgestelde hersenoperatie’

Je zou kunnen stellen dat Levi het wint van Kroes

Ik las dit weekend in Het Parool een column van Marcel Levi, Nederlands internist, hoogleraar geneeskunde en voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Niet dat ik het beroep van model wil bagatelliseren, maar op de weegschaal van medische kennis denk ik dat we met een gerust hart kunnen stellen dat Levi het in dit geval wint van Kroes – of ze moet in de afgelopen zes maanden stilte gepromoveerd zijn. ‘Als je er graag alles aan wil doen om zuinig en precies op je lichaam te zijn, dan is juist vaccinatie essentieel, want daarmee train je het natuurlijke afweersysteem om optimaal voorbereid te zijn op elke eventuele coronaconfrontatie. Vaccinatie is dus gewoon een vorm van fitness’, schrijft hij.

Je bent je vrijheid niet kwijt door een vaccinatie

‘Hier, horen jullie het van iemand die er verstand van heeft’, zou ik die hele protestmenigte wel willen toeroepen. Maar dat station zijn we allang gepasseerd. Het doet er inmiddels niet meer toe wat de waarheid is, alleen de eigen waarheid telt. In een voor mij onbegrijpelijke angst ‘onze vrijheid’ kwijt te raken, maken mensen nu keuzes waardoor we steeds langer in de greep van dit takkevirus blijven. Je bent je vrijheid niet kwijt door een vaccinatie. Je bent je vrijheid hier in Nederland niet snel kwijt, tenzij je je met open ogen als een mak schaap laat meeslepen in een wereld van ongefundeerde meningen, onderbuikgevoel, onsamenhangende protestmarsen, leugens en hoaxberichten. Ik sla over.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.