Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Is juice brengen pesten? Als je feiten brengt niet, nee’

Hester: ‘Is juice brengen pesten? Als je feiten brengt niet, nee’

Hester: ‘Is juice brengen pesten? Als je feiten brengt niet, nee’

Koen Kardashian is woest op roddelqueen Yvonne Coldeweijer en dat maakt hij duidelijk in een epistel op Instagram, waarin hij zijn volgers oproept haar account te rapporteren wegens pestgedrag. ‘Een horrorshow’, noemt hij haar verdienmodel.

Juice verkoopt (net als coke trouwens)

Dat Yvonne de terugval in zijn cokeverslaving openbaar maakte, was niet aan haar, vindt Koen en daar is zeker iets voor te zeggen. Maar je kunt van roddelbladen/-kanalen vinden wat je wil; dit is wat ze doen, dit is waar we met z’n allen al decennia onze tijd in de wachtruimte bij de tandarts of in de kappersstoel mee verdrijven – er is een markt voor. Juice verkoopt (net als coke trouwens).

Of het ethisch verantwoord is, is een tweede, maar zolang er vraag naar is, zal er geleverd worden. Er zijn maar weinig mensen die weglopen voor een fikse roddel of een sappig verhaal. Ook Koen niet, dat wil er bij mij niet in. Dat hij dit keer zelf het onderwerp van gesprek is geweest, is voor hem uiteraard heel tragisch. Waar niet-BN’ers over de tong gaan in eigen dorp of stad, moeten BN’ers het ontgelden op een groter podium. Dat is in geval van een verslaving, zoals bij Koen, heel erg pijnlijk: eens.

Dit is hoe het werkt als je in de spotlights leeft

Yvonne is inmiddels met een weerwoord gekomen. Ze laat op Instagram weten dat ze uitgebreid contact heeft gehad met Koens familie, die ten einde raad zouden zijn geweest. Yvonne heeft hen het overtuigende bewijs geleverd dat het opnieuw mis was, waarop ze Koen uit huis hebben gezet. Het verhaal had natuurlijk niet op Instagram gehoeven en privé bij de familie kunnen worden gedropt. Maar dit is hoe het werkt als je in de spotlights leeft. Dan word je op schouders gehesen en worden je voeten gekust, maar je wordt er alleen ook net zo hard weer vanaf getrapt als je een verkeerde afslag neemt. 

Is roddels/juice brengen pesten? Nou, als het correcte en op feiten gebaseerde informatie betreft niet, nee. Dan heb je je gewoon in mijn ogen gebrand en moet je op de blaren zitten, hoe ongelooflijk vervelend dat ook is.

Move on, zou ik zeggen

Als we Yvonnes kanaal gaan rapporteren om haar te cancellen, moet je dat net zo hard doen met programma’s als RTL Boulevard, Shownieuws of ieder roddeltijdschrift in de leesmap. Cancellen lijkt mij alleen terecht als dat wat er verspreid wordt niet klopt en louter bedoeld is om te schaden.

Om Yvonne nu een potentiële suïcidepoging in de schoenen schuiven, vind ik behoorlijk ver gaan. Het exposen was misschien hard en ongewenst, maar het heeft er wel toe geleid dat Koen het leven weer een beetje op de rails lijkt te hebben.

En nee, daar hoeft hij Yvonne niet dankbaar voor te zijn, maar wel zijn familie en de mensen die hem hierin gesteund hebben. Move on, zou ik zeggen. En zorg dat je nooit meer op Yvonnes radar terecht komt; dat lukt ook heel veel BN’ers meer dan prima. 

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.