Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Hoezo werkt Mo mee aan André’s ego-documentaire?’

Hester: ‘Hoezo werkt Mo mee aan André’s ego-documentaire?’

Hester: ‘Hoezo werkt Mo mee aan André’s ego-documentaire?’

Ik ben een groot pleiter voor een goede verstandhouding tussen exen als er kinderen in het spel zijn. Je zou ze de kost moeten geven waar de voormalig geliefden elkaar het liefst goed geroosterd aan het spit, ronddraaiend boven brandende kolen zien. Afschuwelijk moet dat zijn. Niet alleen voor jezelf, want haten en ruziemaken vreet nou eenmaal energie, maar vooral voor de kinderen.

Alles beter dan elkaar wel kunnen schieten

Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat mijn ouders uit elkaar gingen en elkaar ineens niet meer wilden zien of spreken. Zoiets is voor een kind niet te verteren. Ik wist één ding zeker toen mijn huwelijk elf jaar geleden strandde: dit gaan wij goed doen. Mijn ex en ik zijn daar een beetje doorgeschoten; wij gaan inmiddels zelfs nog op vakantie met elkaar. Soms vraag ik me af of de kinderen wel weten dat we gescheiden zijn of dat ze denken dat hun ouders latten. Ach, alles beter dan elkaar wel kunnen schieten, toch?

Waar is je eigenwaarde?

Je zou dus zeggen dat ik het ge-wel-dig vind dat Monique en André gezellig samen in Amerika zijn. En dat vind ik voor dat kleine mannetje ook echt te gek. Maar oh wat ben ik bang dat er binnenkort een statement naar buitenkomt waarin de hereniging tussen Mo en Dre bekend wordt gemaakt. Dan zou ik toch echt wanhopig iets naar mijn beeldscherm schreeuwen als: ‘Meid kom op! Waar is je eigenwaarde?’

Lees ook
Hester: ‘Stilte komt harder binnen als het uit een mensenmassa komt’

‘Leef, alsof het je laatste dag is’

Zelden waren we collectief getuige van een BN’er die zich zo liet gaan in het leven. Wat dat betreft maakt hij zijn eigen songteksten wel waar; hij leeft alsof het zijn laatste dag is. De ene vrouw inwisselen voor de andere, drank, drugs, feestje hier, feestje daar. Tussendoor een heel klein beetje de vader uithangen en als Bridget je benauwt of een relatie met een voormalig cocaïneverslaafde toch niet zo handig bleek, vluchten in een meelijwekkend verhaal over een burn-out.

En uiteindelijk weer aankloppen bij de moeder van je kind. Hoezo houdt zij die deur weer open? Hoezo werkt ze mee aan zijn ego-documentaire?

Het is een freakshow, meer niet

Heel Nederland heeft toegekeken hoe Monique door Andre werd uitgekotst, weer opgeraapt, weer in een hoek werd gesmeten en nu weer acte de presence mag geven in de Grote André Show. Totdat de bom weer barst en ze het veld weer mag ruimen voor een ander snoepje-van-de-dag – of een verslaving of een terugval of wat dan ook.

Dat ze weer bij elkaar zijn noemt Mo onzin, op Instagram. Ja, dat zou ik ook doen; als het al zo is weet je namelijk toch dat het nooit langer dan een paar weken kan duren (waarin dan minstens drie huizen worden gekocht en vier huwelijksaanzoeken worden gedaan). Het is een freakshow, meer niet. En het is ergens echt ook wel heel vermakelijk om van de zijlijn toe te kijken, maar Mo hou de eer aan jezelf en laat hem gaan.

Co-ouderen met zo’n kleuter als André moet de hel zijn. Je geeft je kind misschien nog wel een beter voorbeeld door te laten zien dat jij ook je grenzen hebt en dat papa je rug op kan. Maar ja, het glitter & glamour-leventje lonkt natuurlijk. Dan toch liever shinen in ‘Kleine jongen: het echte leven van André Hazes’. 

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.