Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Het zweet zal John de Mol wel op de rug staan’

Hester: ‘Het zweet zal John de Mol wel op de rug staan’

Hester: ‘Het zweet zal John de Mol wel op de rug staan’

Het gaat er allemaal niet beter uitzien voor de De Molletjes. Nadat Johnny vorige week bij het publiek een niet al te beste beurt maakte door ondanks de aangifte van mishandeling tegen hem tóch zijn talkshow te presenteren – sterker nog, in diezelfde talkshow zijn eigen onschuld met twee vingertjes in de lucht te onderstrepen, dendert de trein van gênantheid deze week ongeremd door.

Zo is Johan Derksen op het matje geroepen bij de directie, schijnt. Het was natuurlijk te verwachten dat de belegen brombeer zich in zijn mening over de hele kwestie absoluut niet liet sturen en dus probleemloos het zoontje van de baas wegzette als schuldige. Daar denkt hij nog steeds zo over. Wel heeft diezelfde Derksen inmiddels ook in de discussie ingebracht dat Johnny’s ex Shima een borderliner is, met ‘een dossier dat in twee koffers moet’.

Tja, en dat voelt dan toch ook wel weer een beetje aan als victim blaming, niet? Want ook al zou Shima’s dossier nog niet in een gemiddelde zeecontainer passen, dan hoor je nog je handen thuis te houden. Ik snap daarom ook niet zo goed waarom dit vermeende borderlineverhaal op tafel moet komen. In hoeverre doet het ertoe? Het kwam de familie De Mol ongetwijfeld wel goed uit, die publieke smet op Shima. Je hoort het de mensen denken: ‘Zie je wel. Ze heeft vast het bloed onder zijn nagels vandaan gehaald. Want dat doen ze, die wijven. Ze vragen erom

Zie het maar eens onomstotelijk te bewijzen

En dan hebben we verder Johnny die het OM deze week heeft gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de aangifte. Dat klinkt natuurlijk heel overtuigend, alsof iemand echt onschuldig is. Maar het zou mij niets verbazen als het onderdeel uitmaakt van de strategie: ‘Wat er ook gebeurt, altijd blijven roepen dat je het niet gedaan hebt.’

Hoe onschuldig moet je wel niet zijn als je zélf nota bene om een strafrechtelijk onderzoek hebt gevraagd? Dat doe je toch niet met bloed aan je handen? Zie het maar eens onomstotelijk te bewijzen; dat blijft in dit soort zaken natuurlijk altijd het allermoeilijkst. Dat weet De Mol junior ook wel. Die is niet gek…

Lees ook
Hester: ‘Johnny toch zijn talkshow laten presenteren was een gevalletje ‘alles voor de kijkcijfers”

Had je gewoon gedeisd gehouden, Johnny

Als kers op de taart zagen we Johnny gisteren, wederom in zijn eigen talkshow, Wahib Bilal een high five geven, ‘op tweede kansen’. Ik neem aan dat iedereen nog wel weet wie Wahib is, toch? Die acteur die een minderjarige op Instagram vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. Nou heeft het één niet zo heel veel met het ander te maken, maar chic is het allemaal niet. Hoezo nodig je uitgerekend die gast als wingman uit in een periode dat je zelf nogal onder vuur ligt.

Had je nou toch gewoon lekker tot de rechtszaak gedeisd gehouden, Johnny. Het was meer dan ongepast, dit ouwe-jongens-krentenbrood-toneelstukje en je snijdt (denk ik) vooral jezelf ermee in de vingers. Het zweet zal papa John de Mol inmiddels wel op de rug staan.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Fotografie: Dorian Jurne