Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Charly, je loopt blijkbaar al jarenlang schaamteloos je lul achterna, dat is gênant’

Hester: ‘Charly, je loopt blijkbaar al jarenlang schaamteloos je lul achterna, dat is gênant’

Hester: ‘Charly, je loopt blijkbaar al jarenlang schaamteloos je lul achterna, dat is gênant’

Charly Luske zat vanmorgen bij Koffietijd om te praten over zijn vreemdgaan. Het zijn gekke tijden. Niets blijft nog geheim of onder de pet door het gemak waarmee juicekanalen alle bagger op straat gooien. Met anderen het bed in duiken, je vrouw bont en blauw meppen, collega’s grensoverschrijdend benaderen met een dickpic op whatsapp, niets mag meer tegenwoordig.

En als je dan een scheve schaats hebt gereden en er privé een enorme takkezooi van hebt gemaakt, heb je grofweg drie opties. Ofwel je veegt je straatje schoon met een pathetische tekst op Instagram (een spijtvideo zoals Lil Kleine of Glennis Grace inspraken kan ook). Je kunt jezelf óók een tijdje volledig in stilzwijgen hullen en van de radar verdwijnen in de hoop dat de storm vanzelf gaat liggen.

Of je geeft een interview op tv; wat mij betreft het meest linke plan, want wat gaat daar gebeuren? Krijg je kritische vragen voorgeschoteld? Weet je het live op tv net zo lekker te verkopen als die ochtend nog voor de spiegel? Als ik zo naar het optreden van Charly kijk, denk ik dat hij het beter bij optie één of twee had kunnen houden.

Hij kent honderden collega’s die vreemdgaan

Charly vond het allemaal heel pittig, maar vooral voor zichzelf, maakte ik eruit op. Het zou allemaal langs zijn kinderen heengaan, want Billy en Bobby zijn de enige twee pubers die niet op social media zitten en dit niet meekrijgen. “Het is voor hen geen nieuws. Ze gaan er heel relaxed mee om.” Ik waag dat te betwijfelen, maar de presentatrices van Koffietijd knikten alleen maar instemmend alsof ze eigenlijk niet anders verwacht hadden.

Dat zijn vreemdgaan nu op straat ligt, vindt Charly niet eerlijk. Dat zegt hij niet met zoveel woorden, maar hij kijkt er wel heel verbolgen bij. Hij kent veel mensen die vreemdgaan, maar die zijn niet bekend, dus dat komt niet naar buiten. En hij kent ook honderden collega’s vreemdgaan – daar zullen we binnenkort ook wel van horen, want ‘dat is de tijd waarin we leven’.

Lees ook
Hester: ‘Het zweet zal John de Mol wel op de rug staan’

Had het écht privé gehouden

Charly; je loopt gewoon blijkbaar al jarenlang schaamteloos je lul achterna en dat is gênant. Dat kun jij een privékwestie noemen en dat is het feitelijk ook, maar wie zich brandt, moet op de blaren zitten en jij als BN’er in de spotlights had moeten weten dat dit een risico van het vak is. Het is niet de schuld van juicechannels dat je sloerige gedrag naar buiten is gekomen, daar ben alleen jij, en niemand anders, debet aan. Had je je lusten maar een beetje moeten bedwingen.

Jarenlang heb ik een affaire gehad en ik zal dat op geen enkele manier goedpraten – ik had dat destijds anders moeten aanpakken. Ik haal het ook niet in mijn hoofd om dat feit voor mijn kinderen te bagatelliseren als ‘voor hen was dat geen nieuws’, want het betrof hier het huwelijk van hun ouders, de mensen die ze het meest horen te vertrouwen. Ik heb daar een enorme fout gemaakt, maar wel – en dat is het verschil – in liefde. Met de man met wie ik die affaire had, heb ik inmiddels twee kinderen en we zijn elf jaar samen.

Ik ben er niet bovenop gedoken omdat ik er, zoals notoire vreemdgangers als jij, ‘jeuk aan had’. Je nam amper verantwoordelijkheid, daar aan de koffietijdtafel. Je zat er in mijn ogen een beetje treurig te piepen en zieltjes voor je te winnen, maar je hebt waarschijnlijk alleen maar het tegenovergestelde bereikt. Had het écht privé gehouden. Als ik Tanja was geweest en je daar zo had zien zitten, had ik bij terugkomst je kleren in een paar koffers in de gang gezet. Wat moet je met zo’n onvolwassen joch.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.