Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > #geenrozewolk: ‘Mijn Engelse boek ‘This Is Post Partum’ is gelanceerd’ (én je kunt ‘m winnen!)

#geenrozewolk: ‘Mijn Engelse boek ‘This Is Post Partum’ is gelanceerd’ (én je kunt ‘m winnen!)

#geenrozewolk: ‘Mijn Engelse boek ‘This Is Post Partum’ is gelanceerd’ (én je kunt ‘m winnen!)

Tilda Timmers is de trotse moeder van Livia en Emmi, en kampte een aantal jaar geleden met een postnatale depressie. Als ervaringsdeskundige helpt ze vrouwen zónder roze wolk en schrijft ze wekelijks voor Flaironline.nl een blog om deze moeders te helpen. Deze week deelt ze haar geluk over haar gelanceerde Engelse boek ‘This Is Post Partum’, én geeft ze een aantal exemplaren weg via Flair.

This Is Post Partum

“Na jaren dromen, schrijven en zoeken naar de juiste uitgever, is het dan zover: mijn Engelse boek This Is Post Partum wordt deze week gelanceerd! Het was me het ritje wel. Toen ik in 2017 Toen kreeg ik weer lucht uitbracht, wist ik dat ik nog lang niet klaar was met dromen. Mijn ultieme missie is om zoveel mogelijk moeders en vaders zonder roze wolk te kunnen helpen. Die droom was groter dan alleen ons kleine kikkerlandje. Ik droomde over een internationaal boekencontract.

Vaak afgewezen

Na zestig keer te zijn afgewezen, kreeg ik begin 2019 een mailtje van The Dreamwork Collecitive: ‘Hi Tilda. We love your book and we would like to publish it!’ Ik legde mijn telefoon even weg, omdat ik het niet kon geloven. Stond dit er echt? Na al die afwijzingen zag een internationale uitgever eindelijk wat ik ook zag: mijn Engelse boek is needed! Ik tekende mijn contract met mijn uitgever en vierde feest. Mijn droom kwam uit en ik kon het bijna niet geloven!

‘Open, eerlijk en zonder fluwelen handschoentjes. En met humor, want dat vind ik zo belangrijk’

De maanden die volgden stonden in het teken van het vertalen van de rest van mijn boek. Iets wat makkelijker klinkt dan gedaan. Ik neem mijn pet af voor de vertalers onder ons. Wat een klus was dit! Daarnaast begon achter de schermen het uitdenken van een marketing en PR-plan en ik moest natuurlijk de titel van mijn boek bedenken. Bij mijn Nederlandse boek duurde dat wel even. Bij mijn Engelse boek was de titel meteen daar: This Is Post Partum. Als in: dit is het moederschap, niks meer, niks minder. Open, eerlijk en zonder fluwelen handschoentjes. En met humor, want dat vind ik zo belangrijk.

Oók nieuw materiaal

Daarnaast schreef ik nieuw materiaal over bijvoorbeeld incontinentie, seks na de bevalling en self care. Mijn redacteur Thalia in London was laaiend enthousiast over alles wat ik aanleverde. Iets wat ik niet eerder zo heb meegemaakt. Zij heeft New York Times bestsellers geredigeerd, dus haar mening was erg belangrijk voor me. Ze was ook kritisch en soms kreeg ik een document terug met allen maar rode letters. Het voelde dan een beetje zoals vroeger als je je dictee had gemaakt. Daar kwam de juf weer met haar rode pen.

Ineens heel ziek

Alles verliep van een leien dakje tot ik afgelopen november ineens heel erg ziek werd. De collitis ulcerosa die ik sinds 2005 heb, was in alle hevigheid opgevlamd en ineens lag ik doodziek in het ziekenhuis. Na zes weken was ik weer hersteld en kon ik verder met mijn boek. Onze lanceerdatum in april werd uitgesteld. Dat zou ik nooit en te nimmer meer gaan halen. Stressvol, maar de juiste beslissing achteraf. Helemaal omdat COVID-19 ineens om de hoek kwam kijken. Het zou 14 juni in New York worden. Uiteindelijk werd ook die datum veranderd, omdat in NYC een van de grootste coronahaarden ter wereld ontstond. Mijn NYC book launch werd veranderd naar een online book launch op 16 en 17 juni. Het is vrij uniek dat een boek online wordt gelanceerd. Tegelijk spreekt mijn boek spreekt nu meer dan ooit tot nieuwbakken moeders en vaders wereldwijd.

Geen roze wolk tijdens een pandemie

Want, je zal op dit moment maar niet op een roze wolk zitten en er dan ook nog een pandemie boven op krijgen. Het is eigenlijk niet te doen voor deze ouders. Dit boek is nu zo hard nodig voor deze kersverse ouders! Ik hoop dat ik een hoop moeders en vaders zonder roze wolk steun en hulp mag geven met mijn boek. Ik hoop dat ik hen mag helpen en ondersteunen in een tijd waarin het lijkt alsof de wereld in de fik staat. Dream big, zullen we maar zeggen of zoals mijn uitgever het zei: go hard or go home!”

Hier vind je mijn boek

De book tour in Amerika is nu verzet naar oktober. Fingers crossed dat alle reisrestricties dan zijn opgeheven en het dan echt ‘drie maal is scheepsrecht’-waardig mag verlopen. Mocht je een Engelstalige of internationale net bevallen mama of papa kennen die ook wel wat steun kan gebruiken, mijn Engelse boek is verkrijgbaar via Amazon en Bol.com.”

Lees ook
#geenrozewolk: ‘De zeven fijnste tips voor na de bevalling’

Win!

Het leuke is dat Flair drie Engelse en drie Nederlandse exemplaren van Tilda’s boek mag weggeven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het onderstaande winformulier invullen en je abonneren op onze nieuwsbrief. Succes!

De tekst gaat verder onder het winformulier.

Over Tilda

Tilda is moeder van Livia (6) en Emmi (2). Samen met haar man Tim woont ze in Amersfoort. Tilda is ervaringsdeskundige en therapeut voor moeders zonder roze wolk. In haar praktijk Frou Frou Begeleiding doet ze naast een op een sessies ook Skype-consulten. Tevens heeft Tilda een boek geschreven: Toen kreeg ik weer lucht. Binnenkort verschijnt haar podcast voor moeders zonder roze wolk. Tilda is ook te vinden op Instagram. Meer lezen van Tilda? Lees iedere week haar blog op Flaironline.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Na jaren dromen, schrijven en zoeken naar de juiste uitgever, is het dan zover: mijn Engelse boek “This Is Post Partum” wordt deze week gelanceerd! Het was me het ritje wel. Toen ik in 2017 “Toen kreeg ik weer lucht’ uitbracht, wist ik dat ik nog lang niet klaar was met dromen. Mijn ultieme missie is om zoveel mogelijk moeders en vaders zonder roze wolk te kunnen helpen. Die droom was groter dan alleen ons kleine kikkerlandje. Ik droomde over een internationaal boekencontract. Na zestig keer te zijn afgewezen, kreeg ik begin 2019 een mailtje van The Dreamwork Collecitive:”Hi Tilda. We love your book and we would like to publish it!” Ik legde mijn telefoon even weg, omdat ik het niet kon geloven. Stond dit er echt? Na al die afwijzingen, zag een internationale uitgever eindelijk wat ik ook zag: mijn Engelse boek is needed! Ik tekende mijn contract met mijn uitgever en vierde feest. Mijn droom kwam uit en ik kon het bijna niet geloven! De maanden die volgden stonden in het teken van het vertalen van de rest van mijn boek. Iets wat makkelijker klinkt dan gedaan. Ik neem mijn pet af voor de vertalers onder ons. Wat een klus was dit! Daarnaast begon achter de schermen het uitdenken van een marketing en PR-plan en ik moest natuurlijk de titel van mijn boek bedenken. Bij mijn Nederlandse boek duurde dat wel even. Bij mijn Engelse boek was de titel meteen daar. “THIS IS POST PARTUM” Als in: dit is het moederschap, niks meer, niks minder. Open, eerlijk en zonder fluwelen handschoentjes. En met humor, want dat vindt ik zo belangrijk. Daarnaast schreef ik nieuw materiaal over bijvoorbeeld incontinentie, seks na de bevalling en self care. Mijn redacteur Thalia in London was laaiend enthousiast over alles wat ik aanleverde. Iets wat ik niet eerder zo heb meegemaakt. Zij heeft New York Times bestsellers geredigeerd Lees verder via de link in mijn bio! . #Boeklancering #thisispostpartum #mama #mamacoach #geenrozewolk #instagood #books #author #therapeut #photooftheday #happy #girl #love #moeders #boek #nadebevalling #moederschap #keepitreal #motherhood #momlife #lowerthebar #picoftheday #proud #writersofinstagram #ppd #postpartumhealth #mamablogger #blog #event #live

Een bericht gedeeld door Tilda Timmers (@geenrozewolk) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tomorrow is the day! My book “THIS IS POST PARTUM” will be launched . @thedreamworkcollective and I are launching my book online and I feel so excited and blessed at the same time! . The next days will be all about my book. I’m doing radio interviews, podcasts and live evenings on social media. . Wil je hier ook bij zijn? Hou mijn insta en mijn internationale account @thisispostpartum in de gaten! . Ik kan niet wachten om mijn boek met jullie te delen en te horen wat jullie ervan vinden! . Zo spannend allemaal! Nog 1 nachtje slapen! Let the countdown begin! . #thisispostpartum #booklaunch #online #happy #instagood #news #mom #momcoach #postpartum #ppd #author #books #motherhood #mothership #mama #geenrozewolk #picoftheday #girl #woman #postpartumhealth #moeders #postnataledepressie #nadebevalling #angst #depressie #boek #boeklancering #newyork #amsterdam #dubai .

Een bericht gedeeld door Tilda Timmers (@geenrozewolk) op