Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > #geenrozewolk: ‘En dan ben je ineens te gast bij Jenny McCarthy!’

#geenrozewolk: ‘En dan ben je ineens te gast bij Jenny McCarthy!’

#geenrozewolk: ‘En dan ben je ineens te gast bij Jenny McCarthy!’

Tilda Timmers is de trotse moeder van Livia en Emmi, en kampte een aantal jaar geleden met een postnatale depressie. Als ervaringsdeskundige helpt ze vrouwen zónder roze wolk en schrijft ze wekelijks voor Flaironline.nl een blog om deze moeders te helpen. Deze week praat ze jullie bij over een persoonlijke mijlpaal. Ze is namelijk geïnterviewd door niemand minder dan Jenny McCarthy.

Interview met Jenny McCarthy

“Een week geleden kreeg ik een e-mail die ik nooit had verwacht. Mijn publiciste mailde mij: ‘Hi Tilda! I have amazing news! Jenny McCarthy wants to talk about your book This Is Post Partum.’ Ik dacht: staat dit er nou echt? Ik las de mail nog drie keer. Was dit dé Jenny McCarthy? Als in: wereldberoemde filmster, mama, auteur en radio host? Jawel! Het was Jenny echt! Of ik donderdag 16 juli een interview met Jenny herself wilde doen. Het antwoord kunnen jullie natuurlijk wel raden.”

Ik werd ineens zenuwachtig

“De hele week kreeg ik berichtjes en mailtjes over het interview en op een gegeven moment begonnen de zenuwen te komen. Ik sliep onrustig, droomde over gemiste afspraken en werd wakker in de go modus. Toen mijn publiciste mailde dat The Jenny McCarthy Show maar liefst 32 miljoen luisteraars per maand had, wist ik: dit wordt een groots ding. Ik ben niet zo snel star struck en ik heb voor mijn werk talloze bekende moeders ontmoet, dus dat is voor mij alsof ik met ieder ander in gesprek ben. Maar dit interview met Jenny McCarthy was toch wel even next level moet ik eerlijk bekennen.”

Vroeg opstaan

“Het was een vroegertje afgelopen donderdag. Ik moest om 5.00 uur klaarzitten voor het radio-interview dat via Zoom opgenomen zou worden. Ik had de wekker gezet om 4.30 uur en toen deze afging, dacht ik echt even dat er een grapje met me werd uitgehaald. Het was pikkedonker en ik lag nog in diepe slaap. ‘Waarom gaat mijn wekker nu af?’, fluisterde ik tegen mijn man. Hij antwoordde heel droog: ‘Omdat je zo een interview hebt met Jenny.’ Oh ja! Ik sprong uit bed, douchte snel en poetste mijn tanden. Eenmaal beneden zette ik nog even snel een kopje thee en installeerde ik mezelf achter mijn laptop.”

Out of the blue

“Pling! Daar was Jenny ineens in beeld. ‘Goodmorning!’ En off we go. We doken meteen het interview in. Jenny vertelde over haar zus die ook een post partum depressie had doorgemaakt en hoe moeilijk dit voor haar was geweest. Ook vertelde ze over een goede vriendin die ook niet op een roze wolk zat. Het was een heel fijn, open en eerlijk gesprek. De tijd vloog voorbij en ineens was het interview alweer afgelopen. ‘You did great, Tilda! I would love to talk to you again.’ Ik zei iets in de trant van: ‘Ja, ik ook en dankjewel.’ En toen was het klaar. De Zoom-call werd beëindigd en ineens zat ik weer in mijn eentje in mijn praktijk. Zo gek!”

Lees ook
#geenrozewolk: ‘Als je als moeder angsten voelt’

Wil je ons gesprek terugluisteren? Dat kan hier!

Daarna werd het interviw op de socialmediakanalen gedeeld van Sirius XM, het radiostation waar The Jenny McCarthy Show wordt uitgezonden. Omdat Europa vaak wordt afgeschermd van Amerikaanse mediakanalen, kon ik het in eerste instantie niet beluisteren. Gelukkig kwam al snel de mail van mijn publiciste dat het interview ook op YouTube staat. Hier kunnen jullie hem ook beluisteren. Ik ben heel benieuwd wat er de komende periode nog meer gaat gebeuren. Ik hou jullie op de hoogte via mijn Engelse Instagramaccount, @thisispostpartum.”

De tekst gaat verder onder de video.

Over Tilda

Tilda is moeder van Livia (6) en Emmi (2). Samen met haar man Tim woont ze in Amersfoort. Tilda is ervaringsdeskundige en therapeut voor moeders zonder roze wolk. In haar praktijk Frou Frou Begeleiding doet ze naast een op een sessies ook Skype-consulten. Tevens heeft Tilda twee boeken geschreven: Toen kreeg ik weer lucht en This is Post Partum. Binnenkort verschijnt haar podcast voor moeders zonder roze wolk. Tilda is ook te vinden op Instagram. Meer lezen van Tilda? Lees iedere week haar blog op Flaironline.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I can’t believe this journey I’m on! . Ever since @thedreamworkcollective wanted to publish my book, great things have happened. . First of all the publishing of my book in the midst of a pandemic. . Then the essay for @washingtonpost which has gotten such a great response world wide. . Today I hit another milestone: I was interviewed by @jennymccarthy for the Jenny Mc Carthy show! . It was a great conversation about my book and how to handle the post partum period in the midst of a pandemic. . I can’t wait to share this with you guys! Stay tuned! . #thisispostpsrtum #book #author #motherhood #lowerthebar #momvolution #postpartumhealth #ppd #mentalhealthawareness #momsofinstagram #mum #mumstheword #mothership #keepitreal #therapist #momcoach #momssupportingmoms #picoftheday #happy #love #washingtonpost #jennymccarthy #moeders #nadebevalling #pregnant #read #bookstagram #parents #covid19 #corona

Een bericht gedeeld door Thisispostpartum (@thisispostpartum) op