Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Floor Faber > Floor Faber #29: ‘Zijn buik hangt over zijn trainingsbroek heen en hij praat tegen mijn borsten’

Floor Faber #29: ‘Zijn buik hangt over zijn trainingsbroek heen en hij praat tegen mijn borsten’

Floor Faber #29: ‘Zijn buik hangt over zijn trainingsbroek heen en hij praat tegen mijn borsten’

Zingend rijd ik naar kantoor. Eindelijk een vergadering met real live mensen! Ik ben zo opgetogen dat ik gisteravond al heb uitgezicht wat ik ga aantrekken en ik zie er dan ook uit of ik op date ga. Hannah en ik vallen elkaar in de armen en nemen uitgebreid door wat er de afgelopen weken is gebeurd. Tot Jan-Willem met zijn plastic beker koffie het vergaderzaaltje binnenloopt en de computer opstart.

Woensdag

Hij neemt de cijfers van het afgelopen kwartaal door en vertelt wat de targets voor de komende periode zijn. Hij is zo’n man die zichzelf graag en lang hoort praten en ik merk dat bij de zesde spreadsheet mijn gedachten afdwalen. Gisteren heb ik gebeld met een lifecoach, een vrouw die ik op internet heb gevonden. Ze vroeg meteen waaraan ik wilde werken. Het woord ‘probleem’ viel geen een keer en dat beviel me wel.

Ik zei dat ik graag een relatie wilde, maar steeds de verkeerde –  meestal bezette – mannen aantrok. ‘Oh, dat hoor ik zo vaak,’ zei ze. ‘En daar is zeker wat aan te doen. Ik zal even mijn agenda pakken.’ Toen hebben we een afspraak gemaakt voor volgende week. Het gekke is dat ik me daardoor nu al een tikje beter voel. ‘Wil jij dat op je nemen, Floor?’ vraagt Jan-Willem.
’Tuurlijk,’ zeg ik, ook al heb ik geen idee waar het over gaat. Later hoor ik van Hannah dat ik een nieuwe rubriek over gezinnen en hun financiën ga doen. Een leuke klus, en wie weet steek ik er nog wat van op.

Maandag

Elke ochtend hebben Fred en ik hetzelfde ritueel: hij wacht me op onder aan de trap en begroet me of ik maandenlang op wereldreis ben geweest. Daarna laat ik hem in de tuin zodat hij kan inspecteren of er nog vreemde honden of katten op zijn terrein zijn geweest. Zodra ik mijn eerste kop koffie op heb, laat ik hem uit.

Wanneer ik Fred vastgesp, valt mijn oog op de mat. Daar ligt een grote rode envelop op. Natuurlijk, het is Valentijnsdag! Aangezien er weinig liefde in mijn leven is, heb ik er geen seconde bij stilgestaan. Ik doe de kaart open en er klinkt een elektronisch liedje: You are the sunshine of my life. Grappig. Wie zou die nu aan me gestuurd hebben? Er staan alleen drie kruisjes bij.

Lees ook
Floor Faber #28: ‘De thuistest geeft duidelijkheid: hartstikke positief’

Walt? Niks voor hem en bovendien heb ik zeer duidelijk gemaakt dat ik geen contact meer wil. Kevin? Al weken heb ik hem niet gesproken en op Insta zag ik hem innig met een andere meid. Ineens weet ik het: die kaart moet wel van de man zijn die een paar huizen verderop woont en elke kans grijpt om een praatje te maken. In zijn vensterbank staat een sanseveria dood te gaan, hij heeft een buik die over zijn trainingsbroek bloust, en praat tegen mijn borsten. Meteen vind ik die kaart niet meer leuk en ik stop hem in de tas waarin ik oud papier verzamel.

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Alle columns van Floor Faber lees je nu op flair.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief