Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Floor Faber > Floor Faber #28: ‘De thuistest geeft duidelijkheid: hartstikke positief’

Floor Faber #28: ‘De thuistest geeft duidelijkheid: hartstikke positief’

Floor Faber #28: ‘De thuistest geeft duidelijkheid: hartstikke positief’

Wanneer ik de koelkast opendoe, gebeurt er iets vreemds. Ik val bijna om. Hartstikke duizelig. Ik leg de kaas terug en ga op een keukenstoel zitten, hoofd tussen mijn knieën. Het zweet parelt op mijn voorhoofd en ik ben intens misselijk.

Woensdag

Wat is er met me aan de hand? Na een minuut of wat gaat het iets beter, alleen begin ik te klappertanden. Het zal toch niet? Ik steek een thermometer in mijn mond, en ja hoor: koorts. De thuistest geeft duidelijkheid: hartstikke positief. Wat nu?

Ik app mijn chef dat ik niet kan komen werken, app Hannah of ze een paar klussen kan overnemen en bel dan de GGD. Of ik einde middag naar een plaats bijna veertig kilometer verderop wil rijden. ‘Moet dat echt?’ vraag ik.

‘Die thuistest was duidelijk genoeg en ik blijf liever in bed.’ Onmiddellijk begint de dame te sputteren over zicht op het virus houden, burgerplicht, blabla. ‘Ik kom,’ onderbreek ik haar en vervolgens ga ik Fred uitlaten. Quarantaine of niet, mijn doggie moet toch plassen.

Lees ook:
https://www.flair.nl/column/floorfaber/floor-faber-27-hij-pakt-mijn-hand-vast-die-ik-om-zijn-middel-heb-geslagen/

Zondag

Ik heb lichte hoofdpijn, ben flink aan het hoesten en heb een loopneus, maar het ergste is nog dat ik me intens verveel. Terwijl iedereen de leukste avonturen beleeft! Hannah deelde dat ze met haar dochtertje heeft paardgereden, mijn zus was met een grote groep vriendinnen uit eten, Martijn deed een kroegentocht. Eigenlijk zie ik sowieso idioot veel plaatjes voorbijkomen van blije koppies in de horeca.

Mijn onenightstand van vorige week – Gideon –plaatste er ook één. Ik heb ‘m niet geliket, hoef ook geen contact meer met hem. Hij woonde op een piepkleine zolderetage waar het vaag naar muizen rook en boven zijn gele Ikea-bank hing een lelijke poster van een motor.  Zijn bed stond onder een heel laag plafond waardoor ik mijn hoofd flink stootte toen ik hem bereed.

Maar de grootste afknapper was nog dat toen hij was klaargekomen – ik niet, hij was niet eens in de buurt van mijn clit geweest – hij zei dat ik niets van hem moest verwachten. Hij had een vriendin en wilde liever niet dat ik bleef slapen. Wat moest ik zeggen? Eigenlijk voelde ik me behoorlijk gebruikt.

Ik heb me supersnel aangekleed en toen ik op straat stond, probeerde ik een Uber te bestellen. Dat lukte niet. Uiteindelijk ben ik op die rampzalige pumps naar huis gelopen waardoor ik nu nog steeds flinke korsten op mijn hielen heb.

Toen Anouk de volgende dag vroeg of ik met mijn geile baardje pret had gehad, lachte ik geheimzinnig. Misschien omdat ik me schaamde. Aan Martijn heb ik bijvoorbeeld ook niets verteld omdat ik wel kon raden wat hij dan zou zeggen: ‘Je moet in therapie.’

Ik weet eigenlijk niet eens hoe ik dat moet aanpakken. Moet ik eerst naar de huisarts? Die heeft het toch veel te druk met longcovidpatiënten en uitgestelde kankerdiagnoses om te luisteren naar een vaag verhaal over steeds mislukkende relaties en bedroevende onenightstands?

Misschien kan ik beter een leuke coach of peutachtig type van het internet trekken. Deze dame ziet er bijvoorbeeld heel begripvol uit, een beetje zoals ik me een lieve begripvolle moeder voorstel. Zal ik een mailtje sturen?

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Alle columns van Floor Faber lees je nu op flair.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief