Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Floor Faber > Floor Faber #13: ‘Ik vind hem veel te sexy en hij is veel te jong’

Floor Faber #13: ‘Ik vind hem veel te sexy en hij is veel te jong’

Floor Faber #13: ‘Ik vind hem veel te sexy en hij is veel te jong’

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. 

Maandag

Met mijn bril op, sloffen aan en in mijn hangpak laat ik Fred op het veldje voor mijn huis uit. Bij de meeste buren zijn de lichten al uit, ik ga ook zo naar bed. Thuis sloft Fred meteen naar zijn mandje, ik pak mijn telefoon van de lader om ‘m mee naar boven te nemen. Dan zie ik dat Anouk me twee keer achter elkaar heeft gebeld. Onmiddellijk bel ik haar terug. Het eerste dat ze zegt is: ‘Waarom heb jij verdomme tegen Willem gezegd dat je geen idee had waar ik afgelopen weekend was?’ ‘Dat wist ik ook niet.’ ‘Je wist best dat ik bij Noah was. Je had Willem toch kunnen vertellen dat ik even boodschappen aan het doen was of zo?

Dankzij jou zit ik helemaal in de shit. Hij blijft me maar bestoken met vragen wie Noah dan is, of die belangrijk voor me is, hoe vaak we elkaar zien, wanneer het begon, en zelfs wat we in bed met elkaar doen. En vanavond zei hij dat we maar beter uit elkaar kunnen gaan en dat allemaal omdat jij hem per se moest vertellen dat ik vreemdga.’ ‘Dat heb ik helemaal niet gedaan!’ ‘Hou toch op! Willem zegt zelf dat hij het van jou heeft gehoord. ’

Voordat ik kan antwoorden, heeft ze de telefoon opgehangen. Mijn hart racet in mijn borstkas. Ben ik echt zo’n slechte vriendin? Had ik moeten ontkennen toen Willem zei dat hij vermoedde dat ze een ander had? Ik poets mijn tanden, ga in bed liggen, en staar strak van de spanning naar mijn plafond.

Lees ook
Floor Faber #12: ‘Ik begrijp niet dat ze ons gezin zomaar in de steek wil laten’

Woensdag

Een ingewikkelde smoes heb ik verzonnen om niet te lunchen met mijn collega’s, omdat  ik niet wil dat ze weten dat ik met Kevin heb afgesproken. In een zwarte hoodie en jeansen met een berg eten op zijn blad loopt hij door de kantine. ‘Hi Floor! Ik dacht dat je niet meer kwam. Ze hebben kroketten vandaag.’ Ik neem er een met twee sneetjes brood en een glas jus d’orange, en we gaan aan een tafeltje zitten dat niet erg in het oog valt.

Tot mijn verbazing begin ik meteen te vertellen over de ruzie met Anouk. ‘Misschien had ik ook wel voor haar moeten liegen. Dadelijk gaan ze scheiden en dan is het mijn schuld.’ Verontwaardigd zegt hij: ‘Natuurlijk niet. Die chick gaat toch vreemd? Vroeg of laat klapt haar relatie daarop. Mijn vader had ook steeds vriendinnetjes. Als mijn moeder erachter kwam, beloofde hij het nooit meer te doen, tot hij weer zijn lul achterna ging lopen. De loser.

Toen mijn moeder vertelde dat ze van hem ging scheiden dacht ik alleen maar: hèhè, het muntje is gevallen.’ ‘Zie je hem nog wel eens?’ ‘Bijna nooit, hij heeft een nieuwe vriendin en een baby. Ik kan er niks mee.’ Ik kijk naar zijn volle lippen en denk: hoe zou het zijn om die te zoenen. Van die gedachte schrik ik zo dat ik mijn vork op de grond laat vallen. ‘Ik haal wel even een nieuwe voor je,’ zegt hij. Terwijl ik hem nakijk – lekker kontje – bedenk ik dat dit onze laatste lunch was, ik vind hem veel te sexy en hij is veel te jong.

Elke donderdag is weer een nieuwe Floor Faber. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.