Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Floor Faber #9: ‘Jemig, wat is dat een lekker ding. Maar 15 jaar jonger’

Floor Faber #9: ‘Jemig, wat is dat een lekker ding. Maar 15 jaar jonger’

Floor Faber #9: ‘Jemig, wat is dat een lekker ding. Maar 15 jaar jonger’

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. 

Dinsdag

De computer op mijn werk doet niets meer. Wat ik ook probeer (dat is niet veel, hardware en ik hebben een complexe relatie), mijn scherm blijft zwart. Ik bel de helpdesk en ze beloven iemand te sturen. Ik heb net voor iedereen koffie gehaald als de reddende computerengel de afdeling komt opgelopen in de standaard nerdoutfit: gele hoodie, rood met groen Jordans, skatebroek.

‘Hi, ik ben Kevin. Waar is het noodgeval?’ Hij gaat achter mijn computer zitten, en mompelend in zichzelf doet hij zijn magic. Daarna legt hij me in normale mensentaal uit hoe ik een rampje als dit een volgende keer kan oplossen. ‘Ook al vind ik het helemaal niet erg om naar je toe te komen.’ Hij kijkt me met zijn groene ogen lachend aan en laat een rij jaloersmakend witte tanden zien.

‘Heel erg bedankt,’ zeg ik met een huppeltje in mijn hart .‘You made my day!’

‘En jij de mijne!’

Wanneer hij weg is, zeg ik tegen Hannah. ‘Was hij nou met me aan het flirten?’

‘Deed die jongen zo tegen mij, dan liet ik onmiddellijk mijn computer crashen. Jemig, wat is dat een lekker ding.’

Ongelovig kijk ik haar aan. ‘Kevin? Die is bijna vijftien jaar jonger dan jij.’

‘Ja? En wat dan nog? Heb je zijn kontje gezien?’ Ik weet niet goed wat ik daarop moet zeggen, ben stomverbaasd dat übermama Hannah sowieso op billen let. Maar Kevin is inderdaad super knap. En ontzettend aardig. En verschrikkelijk jong.

Lees ook
Floor Faber #8: ‘Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Dat hij me het gevoel geeft dat ik een dombo ben?’

Vrijdag

Toen ik gisteren na een lange dag kantoor thuiskwam, zonk ik met mijn nieuwe sneaker weg in een drol van Fred. De zolen hebben een fijne ribbeltjes en die heb ik met een satéprikker schoongemaakt. Wat niet goed lukte. Toen Walt binnenkwam, was het eerst wat hij zei: ‘Wat ruikt het hier goor!’ en hij ging meteen onder zijn schoenen kijken of hij ergens in had gestaan. Daarna zette hij het keukenraam open.

Hoe lullig ik het ook voor Fred vindt, dit kan zo niet langer. En uiteindelijk heeft castratie alleen maar voordelen voor Fred: dan kan hij weer mee met de Pootje-Op hondenuitlaatservice, lekker in het bos rondrennen met de andere doggies en loopt hij niet meer zomaar weg. Dus ik bel de dierenarts.

‘Heeft Fred last van zijn hormonen?’ zegt de assistente. ‘Arme jongen. Je kunt hem ook eerst chemisch laten castreren. Dan kun je zien of hij er psychisch goed op reageert.’

‘Hij krijgt toch geen ander karakter?’ vraag ik geschrokken en kijk naar Fred die naast me heerlijk ligt te slapen.

‘Sommige hondjes worden bijterig na een castratie. Die zijn dan van nature wat bang en hebben testosteron nodig om de wereld aan te kunnen. Is Fred een hond met zelfvertrouwen?’

‘Dat denk ik wel. Vanmorgen rende hij nog enthousiast naar een hond met zo’n grote bek dat zijn koppie erin kon verdwijnen.’

‘Overleg anders even met de dierenarts.  En wil je ook een bloedtest om te kijken of Fred gezond is? Een operatie brengt altijd risico’s met zich mee en we willen natuurlijk wel dat hij weer uit de narcose komt.’
En dat had ze nu niet moeten zeggen, want daardoor begin ik weer te twijfelen.

Floor Faber las je eerder bij VIVA. Lees vanaf nu elke week hier op Flaironline.nl de nieuwe Floor’s. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.