Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Floor Faber #6: ‘Wordt het geen tijd om hem te laten castreren?’

Floor Faber #6: ‘Wordt het geen tijd om hem te laten castreren?’

Floor Faber #6: ‘Wordt het geen tijd om hem te laten castreren?’

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. 

Dinsdag

Op de deurmat ligt een drol en een afgekloven Steve Madden-laarsje. Ahg! Toen ik de laarsjes pinde sloeg mijn hart over omdat ik ze eigenlijk veel te duur vond.

Kwispelstaartend loopt Fred naar me toe. Streng zeg ik: ‘Stoute hond,’ maar ik geloof niet dat hij er iets van begrijpt. Het is al de tweede keer dat ik word verrast door een bolus en in feite is dat mijn eigen schuld. Ik maak te lange dagen als ik op kantoor zit.

Nadat ik Fred heb uitgelaten, google ik op hondenuitlaatservices in mijn buurt. Twee zitten propvol, maar Pootje Op heeft nog plek.

Ik leg aan ene Alice uit dat ik graag wil dat Fred twee à drie keer per week door haar wordt uitgelaten. ‘Hoe groot is Fred?‘ vraagt ze. ‘Grote honden doe ik niet. En heb je een cursus met hem gedaan? Ik heb geen zin om uren in het bos naar jouw hond te zoeken.’

‘Jazeker,’ lieg ik, ‘en voor een koekje doet Fred alles.’

‘Dan neem ik hem eerst mee op een proefrondje, want zijn karakter moet klikken met de rest van de roedel. Kun je vrijdag?’

Ik zet het in mijn agenda en geef daarna Fred een dikke knuffel. ‘En jij gaat vrijdag de braafste hond ooit zijn!’

Lees ook
Floor Faber #5: ‘Hij kan lekker dansen en is heel goed in bed, verdedig ik mijzelf’

Vrijdag

Vanuit mijn slaapkamerraam zie ik voor mijn deur een wit busje stoppen met daarop de foto van een jack russell met een frisbee in zijn bek.

‘Alice is er!’ roep ik opgewonden tegen Walt die nog in bed ligt. ‘Mooi.’ Hij draait zich nog een keer om.

Ik trek mijn kimono aan, ren naar beneden, gesp Fred aan en doe de deur open. Ik had een oudere tanige vrouw op Dubarry laarzen verwacht, maar Alice is nog lang geen dertig, heeft een knalroze joggingpak aan en groenig haar. Met moeite zakt ze door haar knieën om Fred te aaien.

‘Zo jochie, ga je met tante Alice mee?’ Ik loop achter ze aan naar de bus waar hard geblaf uitkomt.

Als ze de deur opdoet, zie ik hysterische blaffende honden in hokken zitten. Hulpzoekend kijkt Fred me aan. ‘Toe maar jongen,’ zeg ik terwijl ik denk: wat doe ik hem aan?

Alice tilt hem op en duwt hem in een hok. ‘Over twee uur zijn we weer terug,’ zegt ze en ze rijdt de straat weg.

Met twee koffie loop ik weer naar boven. Ik ga naast Walt op bed liggen en zeg: ‘Fred is opgehaald door een Megamindy met overgewicht en groen haar.’

Walt komt overeind en zingt: ‘Ik ben Mega mindy, Mega mindy. Ik ben een echte superheld, die elke boef op aarde velt.’ Hij kust me in mijn nek en streelt mijn bovenbeen, maar ik voel me totaal niet opgewonden.

Ik zie steeds Fred voor me, die angstig om zich heen kijkt, die zich vast afvraagt of hij ooit nog thuis komt.

Walt is al lang naar huis, en ik heb ongeveer twee zinnige regels getikt als Wendy, ik bedoel Alice, Fred thuis komt brengen. ‘Hij liep aardig mee,’ zegt ze. ‘Maar hij wilde wel steeds op andere hondjes springen. Wordt het geen tijd om hem te laten castreren?’

Floor Faber las je eerder bij VIVA. Lees vanaf nu elke week hier op Flaironline.nl de nieuwe Floor’s. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.