Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Floor Faber #40: ‘Dat hij bij zijn moeder woont, ga ik haar zeker niet vertellen’

Floor Faber #40: ‘Dat hij bij zijn moeder woont, ga ik haar zeker niet vertellen’

Floor Faber #40: ‘Dat hij bij zijn moeder woont, ga ik haar zeker niet vertellen’

Op de vrijmarkt zijn Kevin en ik al snel uitgekeken: het is zo druk dat we in file langs de kleedjes met koopwaar moesten schuifelen. Nu zitten we met bengelende benen aan de gracht en bekijken we de bootjes die voorbijvaren met joelende, lachende in oranje geklede mensen. Af en toe geven Kevin en ik elkaar lange, naar bier smakende zoenen. ‘Wat lijkt het me tof om te varen!’ zegt hij.

Woensdag

‘Regel ik voor je!’ Op Insta heb ik gezien dat Martijn met een groepje vrienden op een boot zit. Ik app hem om te vragen of ze voor twee extra passagiers plek hebben en waar ze zijn. Een uurtje later stappen Kevin en ik aan boord bij een groep van twintig man.   Ze hebben waanzinnige grote boxen mee waaruit oude discohits knallen, een jongen in een oranje string en oranje boa danst op de voorplecht. Ik denk: als Kevin ook maar één verkeerd grapje maakt over gays ben ik klaar met hem, maar hij staat met Martijn te kletsen alsof ze elkaar al jaren kennen.
Later schiet Martijn me aan. ‘Wat heb jij een tof vriendje heb aan de haak geslagen! Wel iets heel anders dan de Bradley Cooper-types waar je eerder mee aankwam.’

‘Kevin is een schatje.’

Martijn geeft me een dikke hug. ‘Ik ben blij voor je, Floor. Als er iemand een beetje geluk in de liefde verdient ben jij het wel.’ En dat vind ik dan weer zo lief van Martijn. 

Donderdag

‘Het gaat eigenlijk heel goed met me,’ zeg ik tegen Anneke. ‘Dus ik wil stoppen met de therapie.’

Ze pakt haar aantekeningenschrift en bladert er even in. ‘Wij hadden toch besproken dat je de komende tijd geen relatie zou aangaan omdat je aan jezelf wilde werken?’

‘Ja, maar toen werd ik verliefd.’

‘Vertel eens wat over hem?’

Laat ik niet starten met hoe geweldig we seksueel matchen, en dus vertel ik over Kevins geweldige gevoel voor humor, hoe knap en slim hij is, dat hij als IT-er werkt, en een paar jaar jonger is. Hoeveel laat ik voor het gemak maar even achterwege. Door haar vergrotende bril kijkt ze me streng aan.

‘Erg slim vind ik het niet,’ zegt ze. ‘Je komt bij mij met de hulpvraag dat je relaties steeds volgens hetzelfde patroon verlopen: je wordt verliefd op iemand met wie je van tevoren al weet dat het niets kan worden, en vervolgens wordt je hart gebroken. Waar zit bij deze Kevin het addertje onder het gras?’

Lees ook
Floor Faber #39: ‘Hij lacht en ik denk: mijn god, wat is hij knap!’

‘Dat is er niet.’ Dat hij bij zijn moeder woont ga ik haar zeker niet vertellen. Dat hoeft toch ook geen obstakel te zijn? Hij is niet getrouwd, zoals mijn een-na-laatste ex, en kan ook niet teruggaan naar zijn vrouw zoals mijn laatste vriendje.

Ze houdt haar hoofd schuin. ‘Ik vraag me af of je helemaal eerlijk bent tegen jezelf.’

Dan heb ik er genoeg van. Met een klap zet ik mijn beker vieze lindebloesemthee op tafel. ‘Ik weet toch zelf het beste hoe ik me voel? Het gaat prima! En het lijkt me verder niet erg zinvol om dit uur vol te kletsen, stuur maar gewoon maar de rekening. En by the way: lindebloesemthee smaakt naar paardenpis.’       

Ik pak mijn tas en jas en loop naar buiten, de zon tegemoet.   

Floor Faber heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Alle columns van Floor Faber lees je nu op flair.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief