Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Floor Faber #4: ‘Staat ze op mijn singlesfeest keihard vreemd te gaan?’

Floor Faber #4: ‘Staat ze op mijn singlesfeest keihard vreemd te gaan?’

Floor Faber #4: ‘Staat ze op mijn singlesfeest keihard vreemd te gaan?’

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. 

Zaterdag

De hele week volg ik nauwlettend het weerbericht. Regent het, dan valt mijn tuinfeest in het water en als iedereen staat te bibberen in een wollen vest, is er ook weinig aan.

Gelukkig is het weer prima, maar inmiddels ben ik paniek of het wel gezellig wordt. Er komen zoveel mensen die elkaar niet kennen, Dadelijk staat er veertig man in mijn tuin te zwijgen en willen ze niet langer dan een beleefd halfuurtje blijven.

Gisteravond heeft Walt de koelkast en zijn tafel gebracht. Geen seks, hij moest snel weer weg omdat zijn kinderen alleen thuis zaten. Kiki en Midas helpen me nu met het ophangen van de lampions en de lichtjesslingers in de tuin.

Zij ziet er beeldig uit in haar fifities roze jurkje, hij draagt een halflange kaki broek waardoor je de tattoos op zijn kuiten ziet en heeft een bos vol touwerige dreads. Geen idee of ze wat met elkaar hebben, Kiek doet er vaag over.

‘Jammer dat je geen glazen hebt gekocht,’ zegt hij. ‘Maar dat heb ik toch gedaan.’ Ik wijs op de oranje, roze en blauwe plastic wijnglazen die ik op een dienblad heb gezet.

‘Van glas, bedoel ik,’ antwoordt hij ‘Deze flikker je na het feestje allemaal weg en dat komt dan weer op de afvalhoop terecht. Nogal belastend voor het milieu.’

Ai, daar heeft hij wel een punt. Ik dacht alleen maar dat het zo handig was dat ik niets hoefde af te wassen.  ‘De wereld gaat kapot aan consumentisme,’ vervolgt hij. ‘Weet je hoeveel grondstoffen het kost om die plastic rotzooi te maken?’ Achter hem zie ik Kiki een gekke bek trekken, en ik moet mijn best doen om niet in lachen uit te barsten.

Tegen achten druppelen mijn eerste vrienden binnen met hun single introducés.  Hannah stelt me voor aan haar neef. ‘Dit is Winston, en hij is heel slim en heel erg single.’

‘Dat ben ik ook ’ lach ik. Ik klets een poosje met hem tot ik word aangeklampt door Martijn en een man met een knotje. ‘Wicher werkt bij mij als vormgever,’ zegt hij. We voeren een wat ongemakkelijk gesprek, tot ik weer aan een andere single wordt voorgesteld. Ik kan me moeilijk concentreren op wat hij zegt omdat ik ondertussen oplet of iedereen wat te drinken heeft en of ik stilgevallen conversaties moet reanimeren.

Lees ook
Floor Faber #3: ‘Was ik een man, dan moest ik nu een fikse erectie verbergen’

Bij de schutting zie ik Anouk kletsen met een man die ze zelf heeft meegenomen. Aan de manier waarop ze lacht – hoofd in nek, hard geschater – maak ik op dat ze hem erg leuk vindt. Dit zal toch niet de vent zijn die ze op het bungalowpark heeft ontmoet? Dat ze op mijn singlesfeest keihard vreemd staat te gaan?

Veel tijd om erover na te denken krijg ik niet, omdat de buurvrouw me komt voorstellen aan haar broer, een man met griezelig opgepompte spieren.

Tegen tienen zet Martijn Abba op, het volume gaat omhoog en een paar vrouwen beginnen te dansen. ‘Doe je mee?’ vraagt Walt. Hij legt een arm om mijn middel en neemt me mee naar de open plek in mijn tuin. We dansen en zingen keihard mee: ‘You can dance, you can jive, having the time of your life! ’ Wat is Walt toch leuk!

Floor Faber las je eerder bij VIVA. Lees vanaf nu elke week hier op Flaironline.nl de nieuwe Floor’s. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.