Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Floor Faber #14: ‘Hij is zo schaamteloos is en wil alles proberen’

Floor Faber #14: ‘Hij is zo schaamteloos is en wil alles proberen’

Floor Faber #14: ‘Hij is zo schaamteloos is en wil alles proberen’

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. 

Vrijdag

Martijn huilt van het uien hakken. Op gepaste afstand kijk ik toe terwijl ik over mijn relatie met Walt vertel: ‘Seks op donderdag – de vaste dag dat zijn dochter bij zijn ex is, en soms seks in het weekend – als hij niet bij zijn ex is om een dakgoot te repareren of een ander mannen- of familieding te doen. We zijn twee keer uit eten geweest, en een keer naar de film. Dat was het wel en ik vind dat niet genoeg.’

Met rode ogen kijkt hij me aan. ‘Wat wil je dan nog meer?’

‘Dat hij mee naar het bos gaat om Fred uit te laten, of dat we samen een weekendje naar Maastricht gaan, of Parijs, gewoon meer verticale dan horizontale actie.’

‘Daar heb je toch anderen voor,’ zegt hij. ‘Stel dat het voornamelijk om de seks blijft draaien, hoef je hem dan niet meer te zien?’

Martijn is altijd goed voor een irritante gewetensvraag. Geen Walt betekent geen geweldige bedavonturen meer. Hij is zo schaamteloos is en wil alles proberen. Steekt bijvoorbeeld zo een vinger in mijn aars om te testen hoe gevoelig ik daar ben. (Niet trouwens, of ik ben te gereserveerd/gegeneerd om ervan te genieten.)

Misschien heeft Martijn ook wel gelijk en moet ik niet alles bij een persoon zoeken. Loop ik een leuke vent met wie ik alles kan delen op een gegeven moment vanzelf tegen het lijf. Onmiddellijk zie ik Kevin voor me, en dat beeld druk ik krachtig weg.

Ik ben zo in gedachten verzonken dat het even duurt voordat ik doorheb dat hij vraagt of ik samen met hem in december weg wil. ‘Het lijkt me zo leuk om in december naar een grote stad te gaan, als alles feestelijk is versierd.’

Daar hoef ik niet lang over na te denken. ‘Goed idee!’

Lees ook
Floor Faber #12: ‘Ik begrijp niet dat ze ons gezin zomaar in de steek wil laten’

Zondag

Gisteren was ik een dagje met mijn hond bij Kiek en Midas. Hij woont in een superleuke woonboot, en is duidelijk gek op Kiki, maar hij bleef maar emmeren over het klimaat, dat de zeespiegel stijgt, diersoorten uitsterven, en alles kapotgaat als we zo doorgaan.

Toen ik weer thuis was, voelde ik me zo ellendig dat ik in bad drie afleveringen van Little Fires Everywhere heb gekeken en daarbij een hele zak blauwe M&M’s leegat.

Midas heeft me wel aan het denken gezet. Het klimaat lijkt een onoplosbaar probleem, maar ik kan wel kleine dingen doen, zoals de verwarming lager zetten, vaker biologisch eten kopen, minder auto rijden, niet zo vaak in bad gaan en geen nieuwe kleding meer aanschaffen. Kiek zei ook dat ze alleen nog maar vintage koopt.

Nu lig ik op de bank met Fred tegen me aan en swipe door een app met tweedehands kleding. Sommige leden hebben wel 248 items te koop waar de prijskaartjes nog aanhangen. Wat doen die mensen toch met hun leven?

Ik maak een aantekening of we er een artikel aan kunnen wijden en stuur daarna maar weer eens een bericht aan Anouk. Dat ik haar mis en ik hoop dat het goed met haar gaat. Om de twee à drie dagen app ik haar, en ik ga er net zo lang mee door tot ze een keer reageert.

Alle columns van Floor Faber lees je nu op flair.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.