Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Floor Faber #11: ‘Ik stuur hem een selfie en ja, ik hoop dat hij jaloers wordt’

Floor Faber #11: ‘Ik stuur hem een selfie en ja, ik hoop dat hij jaloers wordt’

Floor Faber #11: ‘Ik stuur hem een selfie en ja, ik hoop dat hij jaloers wordt’

Floor Faber – het nichtje van Kiki – heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. 

Zaterdag

Ik begin zo genoeg te krijgen van alleen naar feestjes gaan. Hoe leuk is om van tevoren te bespreken welke kleding je aantrekt, wie de gasten zullen zijn, en dat je kunt seinen dat je gered moet worden uit een saai gesprek?

Maar Walt gaat een schutting plaatsen bij zijn ex en dus rijd ik weer eens seulementi naar de expositie van het vriendje van Kiek. De routeplanner leidt me naar een grauw bedrijventerrein waar ik op een modderig veld parkeer. Om mijn sneakers niet verpesten loop ik op mijn tenen naar een oude drukkerij. In een grote hal wijst een mooie donkere man me waar ik mijn jas kan ophangen en waar de drank staat.

Ik pak een wijntje en kijk om me heen of ik een bekend gezicht zie. Nope, ik ben weer eens te vroeg. Dan de schilderijen maar. Tot mijn verbazing vind ik ze supermooi. Je kunt niet duidelijk zien wat het voorstelt, maar ze zijn zo kleurrijk en licht.

Wat zou ik er graag een kopen. Ik bekijk de prijslijst maar de goedkoopste is 1250 euro. Dat betekent geen nieuwe gordijnen, een apk waarbij geen koplamp vervangen mag worden en ik ben nog aan het bijkomen van mijn nieuwe maandbedrag voor gas en licht.

Een man met indrukwekkende bakkenbaarden heeft blijkbaar mijn geschrokken gezicht gezien want hij zegt: ‘Het is een koopje, hoor. Schilderijen van Agaath brengen vaak zes keer zoveel op.’

‘Weet jij wat het voorstelt?’

Daar moet hij ontzettend om lachen en niet omdat hij me zo geestig vindt. ‘Als het je daarom gaat, kun je beter een poster bij Ikea kopen. Je moet het voelen. Heb je het werk van haar zoon al gezien? Ik geef hem les op de academie.’

Ik loop achter hem aan naar een ander gedeelte van de hal. Daar staat iets dat lijkt op een enorme wasmolen. Het ding draait razendsnel rond waardoor plastic verpakkingen en doeken met iets roodbruins -bloed?- wapperen in de wind. ‘Wat denk je hiervan?’ vraagt hij.

Ik heb sterk het gevoel dat het niet uitmaakt wat ik zeg, het is toch fout, maar ik hoef deze vent niet te imponeren. ‘Ik vind het ontzettend deprimerend. Dat ding lijkt wel op hol geslagen.’

Lees ook
Floor Faber #10: ‘Ik kijk opzij en denk: wat is ‘ie toch jong. En waanzinnig knap’

Hij knikt. ‘Midas wil hiermee iets zeggen over het doorgeslagen consumentisme.’ Hij begint het uit te leggen en alles blijkt diep doordacht, maar op een gegeven moment kan ik me alleen nog concentreren op de spuugdraad in zijn mond. Gelukkig begint op dat moment Kiek te spelen, samen met die mooie donkere man die me verwelkomde. ‘Dat is mijn nichtje,’ onderbreek ik hem. ‘Ik moet even gaan luisteren.’

Wat is Kiek weer goed! Ik hoop dat ze weer in een band gaat spelen of zo. Ze heeft zoveel talent, zonde dat ze daar zo weinig mee doet.  Na het optreden wordt het echt gezellig. Ik praat met iedereen, en er is heerlijk eten.

Wanneer ik klets met Finn, een knap vriendje van Kiki, maak ik een selfie met hem op de achtergrond. Die stuur ik naar Walt met de tekst: ‘Interessante mensen, heerlijk eten. Staat de schutting er goed bij? X’
Ik hoop dat hij jaloers wordt.

Alle columns van Floor Faber lees je nu op flair.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.