Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije: ‘Angst werd een emotie die ik één-op-één associeerde met mijn kinderen’

Marije: ‘Angst werd een emotie die ik één-op-één associeerde met mijn kinderen’

Marije: ‘Angst werd een emotie die ik één-op-één associeerde met mijn kinderen’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (11) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

Horrorfilms

“Als kind was ik dol op horrorfilms. Ik weet nog dat The Blair Witch Project uit was in de videotheek. Een revolutionaire film waar iedereen in die tijd over sprak. Het ging over een groep vrienden die naar een of andere spookplek in het bos ging om te filmen wat er zou gebeuren, en toen verdween natuurlijk de één na de ander. Ik kon me daar echt de hele week op verheugen. Om samen met vriendinnen een avondje te gaan griezelen op de bank. Ik keek echt alles, onverschrokken als ik was. Bang voor niets of niemand.”

Alsof je lichaam angst pas echt kent als je weet wat je kwijt kunt raken

“Achteraf gezien weet ik niet meer precies wanneer de kentering kwam. Wanneer ik het vooruitzicht van een avondje naar gruwelijkheden kijken niet meer zo leuk vond. Dat de aanblik van de preview alleen al mijn maag deed omdraaien. Ik probeerde het heus nog wel. Zo weet ik nog goed dat Franklin me meenam naar The grudge in de bioscoop. Ik zal een jaar of 24 zijn geweest. Die ene scène waarbij de grudge onder de dekens zit, terwijl de hoofdpersoon in bed ligt, de lakens optilt en… daar is ie!!! Echt, ik heb er een week niet van kunnen slapen. Helemaal niet toen Franklin het grappig vond om mij midden in de nacht op dezelfde manier te laten schrikken.”

Flair’s Thrillermaand

“Toen ik daarna kinderen kreeg, was het helemaal afgelopen. Alsof de gevaren van de wereld toen ineens nog harder binnenkwamen. Dat angst een emotie werd die ik één-op-één associeerde met mijn kinderen. Met de angst voor verlies. Alsof je lichaam die emotie pas echt kent als je weet wat je kwijt kunt raken. Gelukkig (ook voor Franklin) kan ik nog wel enorm genieten van spannende films en series. Een zoektocht naar een moordenaar, een bank die overvallen wordt, count me in. Zolang er geen spinnen uit het plafond komen vallen, kinderen door het huis worden gegooid door geesten of zombies onder het bed vandaan komen, gaat het prima.”

Lees ook
Marije zet zich (niet geheel vrijwillig) in voor de buurt: ‘Hilarisch, de complete vergadering was gekaapt’

Flair’s Thrillermaand

“Vooral spannende boeken vind ik heerlijk. De boeken van schrijvers als Karin Slaughter, maar ook van de Nederlandse Marion Pauw en Linda van Rijn zitten standaard in mijn koffer als ik op vakantie ga. En omdat dit genre alleen maar populairder wordt, hebben we bij Flair de maand augustus uitgeroepen tot Flair’s Thrillermaand en krijg je van ons elke week een exclusief, nieuw, spannend leesverhaal geschreven door Nederlands grootste thrillerschrijvers. Geniet ervan!”

Wil je de verhalen liever voorgelezen krijgen? Dat kan! De verhalen worden allemaal ingesproken, via een podcast kun je ernaar luisteren.

Deze editorial van Marije komt uit Flair 32. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.