Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Dagboek Merel: ‘Hoe durft ze te vragen of ik zwanger ben van een schoolvader?’

Dagboek Merel: ‘Hoe durft ze te vragen of ik zwanger ben van een schoolvader?’

Dagboek Merel: ‘Hoe durft ze te vragen of ik zwanger ben van een schoolvader?’

Merel Gerards is gescheiden van Bas, de vader van haar kinderen Teun en Puck. Ze heeft een relatie met Richard, van wie ze zwanger is, en werkt als leerkracht op een lagere school, waar ze de onverwacht overleden directeur vervangt. Alsof dat allemaal nog niet hectisch genoeg is, is haar dementerende moeder in de ban van de helderziende Shanta, die overduidelijk een bedrieger is. Met hulp van journalist Jason wil Merel haar ontmaskeren.

Vanaf nu kun je de perikelen in het leven van Merel niet alleen in het blad lezen, maar ook op Flair.nl.

Wat voorafging

Schoolvader Floris is niet blij met het gerucht dat hij de vader is van Merels baby. De stichting van Merels school wil dat ze aanblijft als directeur.

School-directeur

“Hè? Bedoel je dat jullie willen dat ik officieel school-directeur word?” De vrouw tegenover me knikt. “Een mooie stap, toch?” “Jazeker. Maar poeh… dit had ik niet verwacht. Het betekent veel werk en verantwoordelijkheid.” “Maar die verantwoordelijkheid brengt de functie van adjunct toch ook met zich mee?” zegt ze zuinig. “Ja, dat is zo. Maar dit is wel next level.”

“Hm. Nou ja, laten we niet op de zaken vooruitlopen. Want zoals ik al zei, is er sowieso één grote maar. Dat je in verwachting bent is uiteraard geen enkel probleem, maar klopt het dat de vader van deze baby een schoolvader is? Ik wil niet impertinent zijn, en als je niet wilt antwoorden respecteer ik dat, maar ik moet het gevraagd hebben.”

Ik voel mijn wangen warm worden. Hoe durft ze? Het gaat nu echt te ver met deze nare roddel. Ik moet die vreselijke Patricia confronteren met haar lasterpraktijken. Maar eerst die andere heks aanpakken. Nee, nu niet aan Shanta denken, je bent aan het werk.

Nóg een vader

“Bedoel je Floris Nolte? Nee, dat klopt niet.” Ik klink scherper dan ik bedoelde. Ik vind haar vraag echt niet kunnen, maar ik moet de stichting niet tegen me krijgen, of ik deze functie nou aanneem of niet. “Wie?” “Nolte. Floris? Nee?” “Nee, die bedoelde ik niet. Maar er is dus nóg een vader? Ik had het over Richard van Waardenberg.” Haar mond is niet meer dan een horizontale streep.

“Richard. Ja, dat is mijn vriend. En zijn kinderen zaten op onze school. Maar nu niet meer, en zo hebben we ook helemaal geen relatie gekregen. En sorry hoor, maar dit is privé. We zijn twee volwassen mensen en hebben geen regels overtreden.” Mijn hormonen zorgen ervoor dat mijn stem boos en hoog klinkt.

De vrouw schrijft iets op, ik denk iets in de trant van: ‘Niet geschikt’. “Luister Merel, je bent een zeer competente leerkracht en dito adjunct-directeur. En je hebt het na Sandra’s overlijden goed van haar overgenomen. We bieden je graag het directeurschap aan, maar dan moet er geen gedoe meer zijn met ouders. Dat je een kind verwacht van een schoolvader is feitelijk ver over het randje.”

Jeetje, jammer zeg. Ik was eigenlijk van plan om elk jaar een baby van een andere schoolvader te krijgen. Ik slik alles wat ik zou willen zeggen in en glimlach stijfjes. “Ik ben vereerd met het aanbod, echt. Maar mag ik er even over nadenken?” Ze knikt als een schooljuf. Waarschijnlijk was ze dat ooit ook. Zo eentje van de oude stempel.

Lees ook
Dagboek Merel: ‘Er gaat een idioot gerucht dat ik de vader ben’

Opzoeken

Een dag later ben ik er nog niet uit. Al mijn aandacht is nu weer even voor Shanta. Iets in me zegt dat we snel moeten handelen. Eindelijk kreeg ik Jason te pakken en nu zitten we samen in een koffietentje. Ik heb hem uitgelegd hoe ik het ’t liefst zou willen. “Geen artikel!? Er zijn vast meer van deze kwakzalvers en ik denk dat het belangrijk is om dit aan te pakken.” “Ja, maar als ze belooft te stoppen met wat ze doet en iedereen terugbetaalt…”

“Lieve schat, geloof mij: dat gaat ze never nooit doen.” “Denk je? Wat stel jij dan voor?” “Ik denk dat we haar wel moeten opzoeken, maar voor wederhoor. Laten we haar confronteren met alles wat we weten. Misschien moet je bluffen en dreigen met aangifte als ze de volmacht niet terugdraait.” “Zal ik haar bellen om af te spreken?” “Ben je gek? We gaan er nu heen.”

Merel Gerards is leerkracht in groep 7/8 en is gescheiden van Bas. Ze heeft twee kinderen, Teun (10) en Puck (6). In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Illustratie: Shutterstock