Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten deelt briljante tip voor moeders: ‘Hóe doe je dat als alles dicht is?’

Kirsten deelt briljante tip voor moeders: ‘Hóe doe je dat als alles dicht is?’

Kirsten deelt briljante tip voor moeders: ‘Hóe doe je dat als alles dicht is?’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Andere blik

“Voor veel mensen is één van de akeligste dingen aan deze coronatijd het feit dat ze niet naar het buitenland kunnen reizen. Er gebeuren uiteraard veel ergere dingen, dat weet iedereen, maar dit is wat ik om me heen hoor. Als je gewend bent om elk jaar rond deze tijd op skivakantie te gaan, of bij te tanken in de zon, is het ook wel even afkicken nu dat onmogelijk is. Hoewel wij met ons gezin aardig reislustig zijn, mis ik het toch niet zo erg als ik had verwacht. We hebben vorig jaar ontdekt hoe mooi Nederland is en aangezien we (nog) geen skiërs zijn, wachten we het voorjaar sowieso vaak geduldig in Nederland af.”

“Wat ik wel lastig vind, is dat we normaal in Nederland vaak dagjes weggaan: stedentrips met onze kinderen, of een pretpark of dierentuin bezoeken. Ook dat schiet er nu bij in. Onnodig reizen wordt afgeraden en als je er toch voor kiest om naar een andere stad te gaan, zijn alle bezienswaardigheden gesloten. En o help als plotseling één van onze kinderen naar het toilet moet. Hoe doe je dat als alles dicht is? Moedertip van het jaar: de app Hoge Nood vertelt je met één druk op de knop waar het dichtstbijzijnde geopende (!) openbare toilet is. Dat scheelt je een hoop stress, paniek of zelfs vuile was, mocht je besluiten er toch een dagje op uit te gaan.”

‘Als ik doe alsof ik in het buitenland ben, haal ik vast een hoop voldoening uit
dit ommetje’

“We moeten meer kijken naar wat wél kan. Zo maken Nick en ik momenteel een paar keer per week een wandeling. Laatst kwam mijn schoonzus even oppassen, dus konden wij er een uurtje tussenuit. Weer diezelfde omgeving rond ons huis, dacht ik nog toen we vertrokken, hoe eentonig. Dat was natuurlijk niet de juiste mindset, was mij niet lang daarvoor al verteld. Volgens Nick schreef de Nederlandse dichter K. Schippers ooit: ‘Bij Loosdrecht. Als dit Ierland was zou ik beter kijken.’ Die woorden nam ik met me mee. Als ik net doe of ik in het buitenland loop en net zo aandachtig alles bekijk als ik doe als ik voor het eerst ergens ben, haal ik vast een hoop voldoening uit dit ommetje. Het lukte me zowaar!”

Lees ook
Het achtervolgt Kirsten al jaren overal waar ze gaat, maar het is genoeg geweest: ‘Mijn wraak zal zoet zijn’

“Ik verwonderde me over het waterige zonnetje dat toch wat warmte gaf in deze kille maand en een zwerm spreeuwen maakte veel indruk met een spectaculaire vliegshow. We liepen langs Jackies peuterspeelzaal die gelukkig weer open is en ik kon oprecht genieten van de mooie silhouetten van de zwarte takken tegen de lichtblauwe lucht. En dat allemaal terwijl ik wandelde naast mijn – ondanks dat veel mensen zijn baard afschuwelijk vinden – superknappe man. Het was voor mij een enorm leermoment. Ik ben mijn eigen omgeving veel meer gaan waarderen dan ik al deed. Volendam, wat ben je mooi! Maar ondanks dat ga ik straks als het mag meteen een weekendje weg boeken. Je moet immers altijd blijven kijken naar wat wél kan…”

Meer Kirsten? Elke twee weken komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 09-2021. Deze editie ligt vanaf 3 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Bart Honingh | Styling: Elise Verhoeven | Visagie: Linda Huiberts