Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije droomt van een buitenhuisje: ‘Dat de erfpacht minstens € 9000 betrof, besloot ik stoïcijns te negeren’

Marije droomt van een buitenhuisje: ‘Dat de erfpacht minstens € 9000 betrof, besloot ik stoïcijns te negeren’

Marije droomt van een buitenhuisje: ‘Dat de erfpacht minstens € 9000 betrof, besloot ik stoïcijns te negeren’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (38), die met Franklin (38), zoon Kyano (12) en dochter Liv (9) in Purmerend woont. 

Buitenhuisje

“Als er iets is wat hoog op mijn wensenlijstje staat, is het een buitenhuisje. Ik kan eindeloos dromen over een plek waar we naartoe zouden kunnen gaan zo gauw de zon schijnt. Ik ben dol op ons huis, maar als de temperatuur boven de twintig graden klimt, wordt onze fijne zonnige postzegel een soort stomende sauna. Als een kat in het nauw voel ik me dan. Opgesloten. Zeker omdat het alternatief een lange file naar het strand is. Ik hoorde verhalen van vrienden, en ook weer van vrienden van vrienden die een soort zomerstek hebben. Een huisje op het strand, of een containerwoning in de bossen van Drenthe met zo’n fijne zwemvijver erbij en eindeloos veel gras eromheen. Plekken die je niet vindt op Funda, en waarbij het antwoord op de vraag ‘Hoe kom je hieraan?’ steevast is: ‘Via via’. Bloedirritant, want dat is nou net iets waar je vrij weinig invloed op hebt.”

“Dus ik begon te mailen. Naar campings die een beetje dat fijne bohogevoel in zich hebben en net waren opgestart. Of we er misschien een huisje mochten bouwen? De respons was, geheel logisch, minimaal. Ik mailde ook naar camping Bakkum, bij Castricum, waar half influencend Nederland vertoeft. Maar al snel bleek dat daar geen stromend water kon worden aangesloten en verviel ook die optie, want na ons campingavontuur op Ibiza twee jaar geleden krijg ik mijn gezinsleden met geen stok meer in een toilethuis.”

“Even was ik heel dichtbij. Ik kreeg contact met iemand op Instagram wier buitenhuisje ik in een woonblad had zien staan. Geen net prefabhuisje op een rechttoe rechtaan huisjespark, maar een schattige witte container op een piepklein vakantiepark in Noordwijk, met festivallampjes in de tuin en een uitgebouwde veranda. En om het nog mooier te maken: op loopafstand van het strand. Dat de erfpacht minstens negenduizend euro betrof, besloot ik stoïcijns even te negeren. Dit was precies wat ik wilde.”

“We belden en ze beloofde haar ogen en oren open te houden. Aan de telefoon babbelden we al eindeloos over te gekke woonproducties die we daar voor Flair zouden kunnen maken. Ze heette Frederique en bleek, geheel toevallig, vroeger voor Flair te hebben gewerkt. En waren onze kinderen niet van dezelfde leeftijd? In mijn hoofd zat ik er al. Ik maakte zelfs een Pinterestbord aan. Maar helaas is er nu, bijna een jaar later, natuurlijk nog niemand op dat parkje geweest die bereid is te verkopen. En dus zitten we deze zomer nog steeds te puffen in onze postzegeltuin en zwijmelen we een tikkeltje jaloers weg bij foto’s van huisjes van diegenen die het wél is gelukt.”

Lees ook
Marije is geen organisatietalent: ‘Ik troost me met het feit dat spontaniteit oververtegenwoordigd is’

“In de nieuwste Flair vertellen drie vrouwen over hun ideale buitenhuisje. Je vindt ze op pagina 32 in Flair 23. Het huisje van Frederique in Noordwijk kun je in week 28 bewonderen. Iets om naar uit te kijken!”

Deze editorial van Marije lees je in Flair 23-2021. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Esmée Franken