Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Midden op de snelweg verklapt Teddy dat ze grote zus wordt en hoort Waylon dat ik zwanger ben’

Bibi: ‘Midden op de snelweg verklapt Teddy dat ze grote zus wordt en hoort Waylon dat ik zwanger ben’

Bibi: ‘Midden op de snelweg verklapt Teddy dat ze grote zus wordt en hoort Waylon dat ik zwanger ben’

Ik zit in het vliegtuig terug naar Nederland, mijn moeder zit naast me. Sinds vijf dagen begint ze spontaan te glunderen als ze me aankijkt. Het voelt nog heel onwerkelijk en ik kan nog steeds niet geloven dat ik echt zwanger ben. Misschien komt het door die Portugese, voor mij mysterieuze, zwangerschapstest. Het is nu nog ons geheim, want alleen Ted, mijn moeder en ik weten ervan. Ik kon dit nieuws onmogelijk via de telefoon met W delen; ik wil hem dan kunnen vasthouden.

Verrassing!

Een paar uur later komen we aan bij mijn moeder thuis in Den Haag. Gespannen haal ik de test uit mijn koffer. Dit rare voorwerp doet me nog steeds niet beseffen dat we over een paar maanden een gezin van vier zijn. Ted komt de kamer binnenhuppelen.  “Wat doe je, mama?”  Ik leg haar zorgvuldig uit wat het plan is:  “We gaan papa verrassen, schat!” en verpak de zwangerschapstest in een oude brillenkoker als een echt souvenir met truttig rood pakpapier.

“Dan mag jij het vanavond aan papa geven, Ted, maar pas als we thuis zijn bij Bobby en Chevy (onze honden). Jij mag aan papa vertellen dat je Grote Zus wordt en dan mag je dit geven.”  Ted begrijpt het volgens mij goed, ze aait m’n buik en rent opgewekt de kamer uit.

Die avond komt W ons met de auto ophalen. We zijn amper de straat uit of Ted begint vol enthousiasme tegen hem te praten. Ze zit vol verhalen. “Ik ben heel groot, papa,” begint ze. Elke keer als ze haar zin begint, val ik haar snel in de rede, om te voorkomen dat ze ons geheim vroegtijdig onthult.  “Ja, Ted is heel groot,” neem ik zenuw­achtig het gesprek over.  “Ze kon al in het zwembad springen.” Heel wat afslagen later naderen we eindelijk Hilversum. “Zijn we al bijna bij Bobby en Chevy, papa?” vraagt Ted ongeduldig.

Mama heeft een baby in haar buik

“Moet jij niet even je ogen dichtdoen, Ted?”  zeg ik. “Dan zijn we thuis als je wakker wordt!”  “Ja hoor, we zijn al bijna in Hilversum,” zegt W. Aha, Hilversum, hoor ik Ted denken, dat is mijn cue. En ze schreeuwt als een ware hooligan uit:  “PAPA, MAMA HEEFT EEN BABY IN HAAR BUIK!”

Er komt een onduidelijke kreet uit mijn mond en ik loop rood aan. W kijkt me geschrokken aan. “Wat? Ik hoorde het niet goed,” zegt hij. “Ik word Sote Zus,” klinkt het trots vanaf de achterbank. Midden op de snelweg is het hoge woord eruit. Mijn hart klopt in mijn keel. Ik kijk W aan en besef dat hij nog nooit eerder deze informatie heeft gekregen op de A1.

“Ik heb effe… zweethandjes… alles,” stamelt hij vol geluk. “Hoelang weet je dit al?”

Lees ook:
Column Bibi: ‘Mijn moeder komt terug met maar liefst drie testen en ik storm naar het toilet’

“Al vijf dagen,” antwoord ik. “Ik kon het je niet over de telefoon vertellen, ik wilde je kunnen vasthouden, maar niet met 120 kilometer per uur in een strakke gordel.” Dolblij zweven we verder naar huis. Thuis geef ik hem de brillenkoker cadeau.  “Het mooiste souvenir dat ik ooit heb gekregen,”  zegt hij, nog steeds vol ongeloof.

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 50-2021. Deze editie ligt van 15 t/m 21 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Dorian Jurne