Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Column Bibi: ‘Teddy aait het hoofdje van de baby, ze raakt nog net niet de borst van de vrouw’

Column Bibi: ‘Teddy aait het hoofdje van de baby, ze raakt nog net niet de borst van de vrouw’

Column Bibi: ‘Teddy aait het hoofdje van de baby, ze raakt nog net niet de borst van de vrouw’

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Het lachende eitje

Ik weet niet hoe het toch mogelijk is dat kinderen je zo aanvoelen. Een paar maanden geleden nog. Alsof ze weet hoe hard mijn eierstokken dan al rammelen, wordt Ted wild als ze een baby ziet. “Ah kijk mama, zo lief!” Ze rent naar de vreemde baby toe en gaat onmiddellijk tot actie over: “Ik wil een kusje geven!” Ik moet vaak ingrijpen als het weer zover is, want ik weet dat niet alle mammies met een op-gepoetst kind in de wagen ervan gediend zijn dat er zo’n ontploft stampertje als Ted op hun kleine afstormt voor een zoensessie.

Stel je voor dat ze misschien net haar neus niet goed heeft gesnoten. Ik probeer Ted dan uit te leggen dat ze alleen de voetjes mag aanraken en het eerst netjes aan de mama moet vragen. Ze kijkt me dan verontwaardigd aan met een blik van: hoezo moet je toestemming vragen om iemand liefde te geven? Ze heeft gelijk. Door haar ogen snap ik dat het heel raar is om te moeten vragen of je iets liefs mag doen. Dus heb ik me voorgenomen me er tegenwoordig buiten te houden en de ‘babymama’ de regels te laten bepalen. Met dat voornemen zit ik in een lunchroom achter het glas. Buiten zit een moeder onder de heater met een kleine baby en een meisje van Teddy’s leeftijd. Ze zit met haar rug naar me toe.

“Mag ik naar de baby kijken?” vraagt Ted. “Ja, ga maar even, en alleen kijken hè?” Maar ze is de deur al uit. Ik volg het tafereel vanachter het raam. Terwijl ze aankomt bij het gezin, zie ik dat de moeder de baby aan de borst heeft en dat het meisje er als een waakzame minileeuwin naast gaat zitten op het moment dat Teddy hen nadert. Ted gaat naast het meisje zitten en trekt zich niks aan van haar waarschuwende houding.

Lees ook:
Column Bibi: ‘Alles is te duur om te worden platgedrukt en te eindigen vol kinderkwijl’

Ik voel dat dit nooit lang goed kan gaan. Ted wurmt zich over het meisje heen en begint het hoofdje van de zuigeling te aaien, ze raakt net niet de borst van de vrouw. Ik ben er niet helemaal gerust op en sta toch maar op om in te grijpen. Terwijl ik me naar buiten haast, probeert Ted een kusje op de wang van de baby te geven. Het andere meisje wordt giftig, duwt Ted weg en het hele tafereel ontaardt in een minibitchfight.  “Míjn broertje,” zegt het meisje fel tegen Ted.“Sorry hoor,” zeg ik en ik trek Ted weg bij meisje, baby en tiet.

De moeder moet gelukkig lachen en zegt: “Het wordt tijd voor haar eigen broertje.” Mijn eierstokken en ik lachen haar schaapachtig toe.

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 48-2021. Deze editie ligt van 1 t/m 7 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Dorian Jurne