Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Column Bibi Breijman: ‘Maar dat je zo kort bij me bent, gelooft mijn hart nog niet’

Column Bibi Breijman: ‘Maar dat je zo kort bij me bent, gelooft mijn hart nog niet’

Column Bibi Breijman: ‘Maar dat je zo kort bij me bent, gelooft mijn hart nog niet’

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (2) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Op een roze Cloud

Ik heb sinds gister al heimwee naar morgen. Want de tijd gaat veel te snel. Je zinnen worden langer en je gezichtje verandert. Je neus groeit zelfs terwijl je niet liegt. Mijn hoofd weet dat we samen voor de eerste keer beleven. Maar dat je zo kort bij me bent, gelooft mijn hart nog niet.

Ik heb sinds gister al heimwee naar morgen. Dus knipper ik niet nog een keer. Met mijn beide ogen zo wijd mogelijk open leid jij mij door jouw wereld en mis ik gisteren elke dag een beetje meer.

Alles wat je zegt en doet probeer ik voor eeuwig op te slaan. Elke blik en elk kusje vang ik uit de lucht, om in een doosje te bewaren. Dan kan ik later, als ik je mis, misschien nog even terug, nog even terug naar nu. Nu je hand nog in de mijne past en je je opkrult op mijn schoot. Hoe we hier nu samen zitten, mijn neus in je net gewassen natte haren. Wil ik echt nog niet denken aan later, want later ben je groot.

Dus droom ik elke nacht dat ik alles zal onthouden. En wens ik elke dag dat ik nooit meer iets vergeet. Van wat ik zie of wat ik hoor ik je later alles kan vertellen en het over heel wat jaren nog een keer opnieuw beleef. Want vandaag lijkt zelfs gister al veel te lang geleden. Zeg me: waar is de tijd gebleven. Constant in een staat van heimwee, wil ik elke seconde stil laten staan.

‘Elke blik en elk kusje vang ik uit de lucht, om in een doosje te bewaren’

En ben ik dat gevoel eindelijk even kwijt, dan volgt er een melding op mijn scherm. En trekt mijn iPhone mij ongevraagd terug in de tijd. Uren aan diashows sliden voorbij, zelfs foto’s van vandaag. Zo dwaal ik af en zweef ik op een roze cloud. Zonder dat ik besef waar ik nu eigenlijk sta, voel ik iets trekken aan mijn mouw.

Lees ook
Column Bibi Breijman: ‘Probeer je het op te lossen als bezorgde vader, beuk je andermans kind omver’

“Mama, mamaaa”  hoor ik door mijn droom heen gaan. “Maa-maa wanneer kom je nou?!” Ik zie een frummel bij de glijbaan staan. NEE! schreeuw ik, die is voor jou nog veel te hoog! “Mag ik ervan af?” Ik sluit mijn ogen en schud mijn hoofd. Zo veel tijd verspild aan een dagdroom dat ik bijna was vergeten, om te genieten en met jou in het moment te leven. Want voor je het weet is die terugblik op je telefoon inmiddels tien jaar geleden. Maar als het zover is, mag ik nog even terug dan? Zodat, als jij straks niet meer op mijn schoot past, ik je toch nog even knuffelen kan.

Want voor ik het weet, ben je stiekem weer groter. Voor ik het weet, vergeet ik wat ik nu zie. De tijd vliegt zonder tijdmachine. Daarom knipper ik liever niet. Dat gezichtje van gister is nu al weer anders . Ik kan wel janken terwijl ik het vertel, het klinkt zo cliché. Maar sinds jij er bent gaat de tijd veel te snel.

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 42-2021. Deze editie ligt van 20 t/m 26 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

fotografie Bart Honingh | styling Martine Reurings | visagie Mitzy Malu Mudde