Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Column Bibi: ‘Mijn moeder komt terug met maar liefst drie testen en ik storm naar het toilet’

Column Bibi: ‘Mijn moeder komt terug met maar liefst drie testen en ik storm naar het toilet’

Column Bibi: ‘Mijn moeder komt terug met maar liefst drie testen en ik storm naar het toilet’

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Baby in de buik

We zijn op meidenvakantie in Portugal. Mijn moeder, Teddy en ik. We hebben een heerlijk huis bij een boerderij en Tedje is daar inmiddels kind aan huis. Een aantal maanden geleden verbleef ik hier ook al met W en Ted. Omdat ze eenmaal weer thuis in Nederland maar niet kon ophouden over de dieren en de eigenaren van de boerderij, besloot ik na de heerlijke zomer van 2021 (Not!) nog een keer terug te gaan.

Nu ben ik hier dus al een aantal dagen om op te laden, maar het tegenovergestelde is waar: ik voel me of alle energie met de minuut uit mijn lichaam wordt gezogen. Mijn gevoel zegt dat er meer aan de hand is. Ik voel steken in mijn rug en onderbuik en mijn moeder ziet aan me dat het niet helemaal lekker gaat.  “Gaat het wel, schat?”  vraagt ze dan ook bezorgd. “Moet ik even wat aspirines of tampons voor je halen bij de winkel?”

Ik kijk op mijn telefoon naar de datum en zie dat ik een dag over tijd ben, dus ik schud mijn hoofd en vraag in plaats daarvan of ze een test voor me wil gaan halen. “Nee joh, je hebt heus geen corona.” Ze snapt het nog niet helemaal.

Zwangerschapstest

Ik moet lachen en zeg dat ik over tijd ben. Ze kijkt me verontwaardigd aan: “Wat zeg je nou? Nee, dit meen je niet?”  Mijn moeder begint met haar shirtje te wapperen alsof ze wil opstijgen als gevolg van een spontane opvlieger. “Ik dacht echt dat dit voorlopig niet aan de orde zou zijn, helemaal niet na je column over je angsten voor een tweede zwangerschap!”  Door het dolle heen zit ze binnen drie minuten in de auto op weg naar de apotheek. Het is waar, ik was zo bang opnieuw het HG-traject in te gaan.

Maar toen ik over mijn angsten schreef, kreeg ik zo veel steun en positieve reacties van lezers. Eén reactie bleef me bij:  ‘Ach, wat zijn negen maanden nou op een mensenleven?’ Kijkend naar mijn eigen kruimel en verlangend naar een groot gezin, dacht ik dapper: I got this. Daar wil ik mijn lezers enorm voor bedanken!

Lees ook:
Fijn nieuws voor Bibi Breijman: ‘Ik durf het nu eindelijk hardop te zeggen’

Mijn moeder komt terug met maar liefst drie testen en ik storm naar het toilet. Met de Portugese bijsluiter in mijn handen kijk ik naar de streepjes die in beeld verschijnen en ik snap er geen reet van. Een plusje en een streepje? Het lijkt wel een som uit Expeditie Robinson. Google zegt me dat het ‘gravida’ betekent. Gravida? Klinkt meer als een spreuk van Harry Potter. Of is het een voorteken dat hyperemesis gravidarum weer op me wacht?

Ik loop glimmend met de test in de lucht naar mijn wapperende moeder. Ze is door het dolle, net als ik. Ze omhelst me alsof ze de loterij heeft gewonnen. Ik kan het allemaal nog niet echt bevatten. Ted kijkt me vragend aan. Ik buig me naar haar toe en vertel haar liefdevol:  “Tedje, mama heeft een baby in haar buik.”

Maar hoe gaan we dit aan papa vertellen? Wordt vervolgd.

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 49-2021. Deze editie ligt van 8 t/m 14 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Dorian Jurne