Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Column Bibi: ‘Ik ga jou toch niet zo laten creperen? Kom op, spring op m’n rug’

Column Bibi: ‘Ik ga jou toch niet zo laten creperen? Kom op, spring op m’n rug’

Column Bibi: ‘Ik ga jou toch niet zo laten creperen? Kom op, spring op m’n rug’

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (2) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Knakworstjes

Achter op de rug van W slinger ik langs de plekken van mijn jeugd. Hij draagt me, ondanks dat we beiden iets te veel cocktails ophebben. Ik voel me weer net een puber in deze setting. Omdat we dit weekend allebei voor werk in Den Haag moesten zijn, besloten we er samen te overnachten. Wij in ons lievelingshotel in het centrum en Teddy in haar lievelingshotel: Hotel Oma. #datenight! De avond begon voor een restaurant om de hoek van ons hotel. Er hing een bijna symbolisch briefje in het kozijn:  ‘Wij zijn gesloten’.  “Je hebt zeker weer niet gereserveerd?” vraagt Way zuchtend. Hij is dit van me gewend. Tactisch opper ik iets wat hij nooit kan weigeren: “Sushi dan maar?”  Ik kijk op mijn navigatie-app: negentien minuten lopen naar het sushirestaurant.

Dat is een lekker wandelingetje door de binnenstad. Maar ik voel mijn voeten bonken in mijn nieuwe schoenen. Ik heb spijt dat ik ze heb aangetrokken zonder ze in te lopen, maar heb de dertien centimeter hoge hakken vanmiddag van Way gekregen, dus ik móést ze aan. Om me niet te laten kennen zet ik de pas er flink in. We lopen langs de kunsttentoonstelling op de Lange Poten. Verontwaardigd kijkt Way naar het standbeeld van een dikke vrouw die in een te strakke jurk is gehesen en knellende schoenen aanheeft. “Ongelofelijk wat vrouwen zichzelf toch aandoen om goed voor de dag te komen,” zegt ie.

De opgezwollen teentjes die uit de pumps van de vrouw steken zien eruit als mini-knakworstjes en doen me denken aan mijn eigen tenen. “Het is toch geen gezicht,” zegt Way. Terwijl ik naar beneden kijk, zie ik mijn eigen knakworsten wanhopig onder mijn flared jeans uitsteken.

Lees ook
Column Bibi Breijman: ‘Het voelt wel alsof je er een vrijwilligersbaan bij hebt’

Snel sleur ik hem weg van het confronterende werk. Eenmaal het restaurant binnen gestrompeld, bestel ik direct de sterkste cocktail om het bonken te verdoven. “Gaat het wel met je?”  vraagt hij. Ja hoor. Stiekem duw ik onder tafel de plateauhakken van mijn voeten en ik voel me opgelucht. Nog lekkerder dan plassen als je heel nodig moet, en zo klinkt het verlossende geluid dat ik erbij maak blijkbaar ook. W kijkt me geschrokken aan:  “Weet je zeker dat je oké bent?”

Het is een heerlijke avond. Drie uur, een diner, tien cocktails en vierhonderd anekdotes over ons kind verder vraagt W de rekening. Shit, nu moet ik met mijn opgezette poten weer in die schoenen naar het hotel wandelen. Buiten lukt het me niet langer om de schijn op te houden.  “Doen je voeten pijn?”  Dronken mensen spreken de waarheid, ik antwoord bevestigend. “Dan draag ik je toch gewoon.” Ik kijk hem verbaasd aan.  “Maar je hebt gedronken,” zeg ik. “Ik ga jou toch niet zo laten creperen? Kom op, spring op m’n rug.” Na tien pogingen hang ik eindelijk aan zijn nek. Ik laat mijn hoofd op zijn schouders rusten en sluit mijn ogen. Het wiegen maakt me slaperig en ik voel me zwaarder worden.

We lopen langs een vol terras, mensen kijken ons aan terwijl hij me een paar keer wil ophijsen. Maar door de gladde stof van mijn jas in combinatie met zijn zijden blouse glijden we om de twee seconden uit de ideale positie. Het feit dat zijn broek afzakt, maakt dat ik niet meer kan stoppen met lachen en ik verlies al mijn kracht. Ik hang aan zijn nek als een koalabeer met hoogtevrees en ik maak waarschijnlijk ook zulke geluiden. Oh ik houd het niet meer, gier het uit en laat me maar vallen. Ik trek mijn schoenen uit en ga op blote voeten en dertien centimeter korter verder.  “Kijk, zo heb ik je het liefst,” zegt hij lief. Al die moeite voor niets.

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 40-2021. Deze editie ligt van 6 oktober t/m 12 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

fotografie Bart Honingh | styling Martine Reurings