Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘We gaan onverwacht richting de zon en ik ben helemaal door het dolle heen’

Bibi: ‘We gaan onverwacht richting de zon en ik ben helemaal door het dolle heen’

Bibi: ‘We gaan onverwacht richting de zon en ik ben helemaal door het dolle heen’

Wie kent dat gevoel niet: als je tank leeg is wanneer je al te laat je auto instapt naar een afspraak. Als je je Instagram opent na de gemiste uitzending van de Expeditie Robinson-finale en je de aflevering op Videoland terug wilt kijken, die pas de volgende dag beschikbaar blijkt.

Het altijd verstopte filter van een Dyson-stofzuiger. Je sleutel aan de binnenkant van de voordeur laten zitten als je vertrekt. De in je huid prikkende korte haartjes die na een kappersafspraak drie wasbeurten in je trui blijven zitten. Verse jus d’orange vol pulp. De autocorrectie op je telefoon die consequent ‘hoer’ blijft schrijven naar je collega terwijl je ‘hier’ bedoelt.

Die afzakkende sok tijdens je wandeling. Papieren rietjes die het einde van je drankje niet redden. De altijd terugkerende accepteer-de-cookies-vraag. En de stewardess die óók nog in het Engels haar verhaal moet doen, terwijl je eindelijk in slaap was gevallen. Al deze dingen kunnen vandaag plaatsvinden en nog steeds ben ik gelukkig.

Mij krijgen ze de pis niet lauw, want we gaan onverwacht richting de zon en ik ben helemaal door het dolle heen. Ik besef echt wel dat dit een overbodige luxe is en dat de afgelopen tijd voor iedereen best deprimerend was. De hele dag thuis zitten, liggen en staan. Werken? Doe ook maar thuis? Of niksen als er helemaal geen werk was. Zo heeft iedereen het op zijn of haar eigen manier erg lastig gehad.

Maar het zonnetje is voor ons nu gewoon even het beste medicijn. Ik verruil mijn kantoor de komende tijd voor een strandbedje en we gaan op ‘babymoon’. Ja, dat bestaat dus echt. Geen ‘honeymoon’ maar een ‘babymoon’: het laatste tripje voor de komst van je nieuwe spruit. Het lijkt drukker dan ooit aan de telefoon bij de luchtvaartmaatschappij als we gaan boeken.

“Volgens mij is iedereen toe aan een shot vitamine D,” zeg ik tegen W als hij al twintig minuten in de wacht staat. Tien minuten later is hij eindelijk aan de beurt. Ik haal opgelucht adem, ik weet niet of het komt omdat het wachtmuziekje eindelijk voorbij is of omdat de tickets dichterbij lijken te komen. Na vijftien minuten is het geregeld, de tickets voor onze bestemming zitten in onze inbox.

Omdat we de data nog even extra willen checken in onze agenda’s mogen we het binnen 24 uur definitief maken via een betaallink. Ik besluit toch nog even te kijken op internet wat de andere opties zijn en wat zie ik: de tickets zijn plots veranderd van prijs. “Hoe kan dat nou?” zegt W.  “Ze zijn online nu ineens veel goedkoper?”  “Dan boeken we ze toch daar opnieuw?”  zeg ik.

Lees ook
Bibi: ‘De kamer staat blauw van de rook, dikke zwarte rookwalmen stromen uit de haard’

Impulsief druk ik op ‘annuleer boeking’ via de betaallink die we zojuist in de mail hebben ontvangen. Hollander als ik ben, besluit ik online op mijn laptop te gaan voor de goedkopere versie. Had ik het maar niet gedaan.

Op mijn laptop verschijnen na het verversen van de pagina tickets die duurder waren dan alles wat we voorheen hadden bekeken. Kutcookies! Afgestraft door zo veel opportunisme hebben we toch geboekt. Ik besluit als boetedoening pas te gaan slapen als de stewardess haar verhaal ook in het Engels heeft gehouden.

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 12-2022, nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.