Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Na een paar seconden zie ik dat het een heel vieze foto is die ik ooit kreeg toegestuurd’

Bibi: ‘Na een paar seconden zie ik dat het een heel vieze foto is die ik ooit kreeg toegestuurd’

Bibi: ‘Na een paar seconden zie ik dat het een heel vieze foto is die ik ooit kreeg toegestuurd’

Het is nog vroeg in de ochtend. Geen straaltje licht van buiten dat onze kamer binnen kan schijnen, daar is het nog pikdonker. Ik hoor voetstappen vanuit Teddy’s kamer onze kant op komen. Het is ons kamerolifantje.

Ik krijg mijn ogen bijna niet open. Met mijn slaaphoofd til ik het warme lijfje in bed en leg haar tussen ons in, in de hoop dat ze nog even haar ogen dichtdoet. Helaas werkt het niet zo bij peuters. “Mag ik dan nu dat filmpje kijken, mama?” Ja hoor, haar olifantengeheugen heeft haar wederom niet in de steek gelaten.

Gisteravond stuurde ik haar naar bed met als antwoord op het rekken van tijd: “Morgen weer een nieuwe dag voor filmpjes, schat.” Maar goed, beloofd is beloofd, dus hoe dicht mijn ogen ook zitten, ik ben de sjaak. Op de tast zoek ik mijn telefoon onder mijn kussen en open mijn scherm. Half verblind zoek ik de map in mijn iPhone die gevuld is met ‘terugblikken’. Mijn telefoon geeft zoals bij ieder ander dagelijks een terugblik, bijvoorbeeld op vakanties, babyfilmpjes en momenten met de honden. Ted heeft dit onlangs ontdekt en nu wil ze het liefst elke dag even terug in de tijd.

Begint dat al als je amper drie jaar bent? Dat is best wel ernstig. Straks krijg ik mijn tweede alleen maar stil met oude echo’s. Het moet niet gekker worden. Maar Ted is er dol op en wil elke dag een van de trage dia-slides inclusief emo-muziek bekijken. Ondertussen is W wakker en kijkt hij ook mee naar de schattige terugblik. “Ah, kijk, dit is een babyfilmpje van toen je nog heel erg klein was, Ted,” zeg ik terwijl ik het aanklik.

De slideshow is gevuld met lieve, kleine, kale koppies. Een lachend kaal kopje, een klein kaal kopje besmeurd met een babyhapje, een klein kaal kopje met de slappe lach, een klein kaal kopje dat slaapt op schoot. Zo zitten we allemaal gekluisterd aan het schermpje, teruggeworpen in een mooie tijd. “Ah, kijk nou Ted, daar ging je voor het eerst zitten. Kijk…” Plots verschijnt er iets kaals in beeld, wat ook lijkt op een kaal kopje.

Huh, wat is dit nou?! Gebiologeerd bekijken we het kale kopje een paar seconden. Dit kale kopje is niet het kopje van mijn kind, maar blijkt een heel ander soort kaal kopje. Na een paar seconden zie ik dat het een heel vieze foto is die ik ooit in een melige vriendinnengroep kreeg toegestuurd en die nu via deze weg in mijn overzicht is beland. Ik schaam me diep.

Verschrikt gooi ik mijn telefoon weg en begin keihard te lachen. Het emo-muziekje blijft in de verte doorspelen. Met z’n drieën krijgen we een slappe lach waar we niet meer uit komen, ook al heeft Ted geen idee waar het over gaat. Dit gaat voorlopig niet meer van mijn netvlies. Ik denk aan mijn arme kind dat dit heeft moeten aanzien. “Mama, daar was ik gek, hè?” lacht Ted nog steeds hard mee. “Daar was je echt nog héél erg gek, lieverd,” antwoord ik.

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 06-2022, nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.